Acasă Actualitate Nicolae Mischie se întoarce în postul de prorector la Universitatea Constantin Brâncuşi

Nicolae Mischie se întoarce în postul de prorector la Universitatea Constantin Brâncuşi

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean şi ex-liderul PSD Gorj, Nicolae Mischie, se va reîntoarce pe postul de prorector la Universitatea „Constantin Brancuşi“ din Târgu Jiu după ce acesta a câştigat procesul cu instituţia de învăţământ, informează NewsIn.
Magistraţii Tribunalului Gorj i-au dat câştig de cauză lui Nicolae Mischie în procesul intentat Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu, după ce şi-a pierdut funcţia de prorector. Acest lucru s-a petrecut în decembrie 2005, când Mischie a fost dat afară din UCB de rectorul Adrian Gorun. Considerând decizia drept abuzivă, Nicolae Mischie s-a adresat atunci instanţei de judecată, zilele trecute câştigând procesul de repunere în funcţia de prorector. În plus, Universitatea „Constantin Brâncuşi“ trebuie să-i achite şi despăgubiri fostului prorector al UCB, în valoare totală de peste un miliarde de lei.
„Am câştigat pentru că aşa era normal. Mi s-a făcut o nedreptate atunci, şi era normal să câştig acest proces. Chiar dacă vor declara recurs şi ne vom mai judeca câţiva ani de acum încolo, dreptatea va fi tot de partea mea. Adrian Gorun să nu uite de unde a plecat şi cine l-a ridicat. Adrian Gorun să nu uite că eu am înfiinţat această universitate şi, fie că-i place sau nu, mai devreme sau mai târziu, mă voi întoarce la universitate”, a declarat astăzi Nicolae Mischie.
Rectorul universităţii, Adrian Gorun, a afirmat însă că va pleca dacă Mischis revine. „Dacă a câştigat, să vină prorector, dar eu plec, să fie clar. Nu voi accepta aşa ceva, chiar dacă asta nu este prima palmă pe care a primit-o universitatea. Dar, asta-i justiţia din Gorj!”, a declarat rectorul Adrian Gorun.
Purtătorul de cuvânt al UCB, Dorel Chiriţescu, a declarat, de asemenea astăzi că el nu va accepta să fie coleg cu Nicolae Mischie, motivând că niciun reprezentant al UCB nu este de acord cu acest lucru. „El nu va fi niciodată coleg cu noi. A câştigat procesul într-o primă fază, dar hotărârea nu este definitivă, vom formula recurs …”, a declarat Dorel Chiriţescu.

Exit mobile version