17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de catedre, încă nerepartizate

Zeci de catedre, încă nerepartizate

În fiecare zi, directorii şcolilor fac anunţuri la Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt că nu au acoperite anumite catedre, în timp ce holurile instituţiei judeţene sunt şi ele pline de oameni care caută ore să-şi întregească norma sau catedre întregi, pentru că n-au reuşit să ocupe una în etapele de până acum.

Ultima şedinţă internă de repartizare a fost programată vineri, fiind convocaţi reprezentanţii sindicatelor pentru a analiza lista posturilor şi posibilitatea repartizării pe acestea a suplinitorilor aflaţi pe lista de aşteptare. Cu o zi înainte de şedinţă, directorii anunţaseră vacante 31 de posturi şi fragmente de catedră, în timp ce pe lista de aşteptare erau înscrişi aproximativ 200 de suplinitori.

Multe dintre posturile vacante au apărut din cauza neprezentării în şcoală a suplinitorilor repartizaţi în şedinţele publice, fiind vorba de şcoli din cătune izolate ale comunelor Leleasca, Topana, Bărăşti etc.. Şi în urban (Balş, Slatina) au rămas neocupate posturi de economie şi educaţie antreprenorială. Au fost anunţate un post de limba engleză la Viespeşti şi unul de limba şi literatura română la Călineşti.

Deşi solicitate în şedinţele publice, pe listă sunt acum şi posturi de învăţător. Acestea au apărut ca urmare a scindării claselor, numărul de elevi înscrişi în clasa I fiind mai mare decât au estimat managerii şcolilor. În zona Drăgăneşti se remarcă un deficit de profesori de educaţie fizică, atât la clasele primare, cât şi la gimnaziu, problemă care va fi de rezolvat tot în urma întâlnirii cu sindicatele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS