16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTeatrul I.D. Sârbu, fără autocar

Teatrul I.D. Sârbu, fără autocar

Actele autocarului Teatrului Dramatic „I. D. Sârbu“ din Petroşani au fost reţinute de poliţiştii din Italia, iar acum instituţia pierde sume importante pentru că nu mai poate pleca în turnee.

Teatrul „I.D. Sârbu“ din Petroşani a rămas fără autocar din cauza unui incident ce a avut loc în urmă cu câteva luni în Italia şi în care a fost implicată o delegaţie oficială din Vulcan. Evenimentul a fost ţinut secret de autorităţile locale şi de conducerea teatrului, însă totul s-a aflat acum deoarece maşina riscă să rămână fără clasificare şi licenţă dacă nu va fi dusă în scurt timp la Autoritatea Rutieră Română.

Autocarul a fost solicitat de viceprimarul din Vulcan, Angela Stoica, pentru o excursie în Italia, la San Remo, unde un grup de elevi din oraş era invitat să participe la festival. Conducerea teatrului a făcut atunci o înţelegere cu edilii din Vulcan, iar copiii, însoţiţi de mai mulţi consilieri locali, precum şi de primarul oraşului, Gheorghe Ile, au plecat spre Italia. Aici, maşina a fost „călcată“ de hoţi, care au furat actele unui şofer, precum şi mai multe bunuri, printre care şi haina de piele a primarului şi telefonul său mobil. „Am avut o înţelegere şi ne-am dus cu şofer combinat: unul al Teatrului şi unul al nostru. În San Remo, în parcare, şoferului nostru i-au fost furate actele. Au dispărut mai multe lucruri atunci“, a spus primarul.

Ghinionul însă s-a ţinut scai de delegaţia română şi, cu toate că au primit autorizaţie din partea carabinierilor să circule doar cu un şofer, cu mai multe pauze, în localitatea Brescia, şi cel de-al doilea conducător auto a rămas fără acte. „La intrarea în Brescia, şoferul a greşit banda şi a întors pe linie continuă. I-au fost ridicate actele lui şi ale autocarului“, a mai spus primarul Ile. Pentru a ajunge cu maşina în ţară, carabinierii au eliberat o adeverinţă valabilă până în România.

Maşina ar trebui acum să fie dusă la Autoritatea Rutieră Română pentru a-i fi reînnoită licenţa de transport şi a primi clasificarea, dar nu poate circula pe drumurile publice deoarece încă nu i-au ajuns actele reţinute din Italia. În urma acestui incident, Teatrul „I. D. Sârbu“ din Petroşani a înregistrat pierderi importante deoarece actorii şi recuzita nu au mai putut fi deplasaţi în turnee în ţară, iar majoritatea veniturilor proprii sunt din spectacole jucate în afara Văii Jiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS