17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞcoală din Petroşani, în topul naţional

Şcoală din Petroşani, în topul naţional

Şcoala Generală nr. 7 din Petroşani se află în primele zece locuri la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul proiectelor internaţionale la care a participat, ultimul dintre acestea fiind câştigat pentru anul şcolar care abia a început. Până în prezent au fost implementate 11 proiecte internaţionale, iar cel de anul acesta s-a clasat pe locul 9 la nivel naţional şi vizează un schimb de experienţă cu profesori din Franţa, Italia şi Finlanda. Proiectul va cuprinde 12 cadre didactice şi este în valoare de 10.000 de euro. „Este cel de-al 12-lea an în care câştigăm un astfel de proiect internaţional şi este regretabil că nu am avut şanse prea mari la cele acordate de Ministerul Educaţiei, la noi în ţară, precum şi faptul că în astfel de proiecte nu îi putem cuprinde şi pe elevii noştri. Oricum, este o mândrie că am ajuns în primele zece locuri naţionale“, a spus Vasile Pop, directorul Şcolii Generale nr. 7 din Petroşani şi managerul de proiect.

Conducerea şcolii din Petroşani se află şi în comitetul de conducere al proiectului ce se desfăşoară la nivel internaţional, după ce ani la rând a avut experienţa unor astfel de proiecte multinaţionale.

Cadrele didactice şi elevii acestei şcoli, situate într-unul dintre cartierele sărace ale oraşului, au participat până acum la proiecte ce au vizat implementarea unui sistem radiofonic şi înfiinţarea unui post de radio funcţional şi la această dată, în valoare de 5.000 de dolari, dotarea cu calculatore a unui cabinet, precum şi instruirea cadrelor didactice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS