10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCFR vinde terenuri să-şi plătească energia electrică

CFR vinde terenuri să-şi plătească energia electrică

Compania CFR SA, care administrează şi întreţine infrastructura feroviară, va organiza până la jumătatea lunii noiembrie o licitaţie de vânzare a şapte terenuri, cu o suprafaţă totală de 12,7 hectare, pentru colectarea fondurilor necesare plăţii datoriilor către furnizorii de energie electrică.
"Vânzarea terenurilor se va face prin licitaţie publică cu strigare la Bursa Română de Mărfuri şi va fi organizată până cel târziu la jumătatea lunii noiembrie", potrivit datelor CFR SA transmise astăzi agenţiei Mediafax.
Compania feroviară estimează că prin vânzarea celor şapte terenuri va obţine 300 milioane de lei, reprezentând aproape jumătate din valoarea datoriilor către furnizorii de energie electrică. Potrivit directorului general al CFR SA, Constantin Manea, datoriile companiei către furnizorii de electricitate se ridică la 600 milioane de lei.
CFR va scoate la licitaţie trei terenuri aflate în zona Ploieşti Sud şi un teren amplasat la Ploieşti Crâng, cu o suprafaţă totală de 3,9 hectare.
În Bucureşti, compania intenţionează să vândă un teren de circa şapte hectare din zona Cotroceni-Lujerului şi două terenuri din zona Basarab, cu suprafaţă de 0,7 hectare, respectiv un hectar.
Toate terenurile sunt intravilane.
În vederea stabilirii valorii de piaţă a suprafeţelor, compania a selectat evaluatorul Delta Service Consulting 95.
Distribuitorul şi furnizorul de energie deţinut de stat Electrica discută atât cu Bursa Română de Mărfuri, cât şi cu Bursa de Valori Bucureşti, posibilitatea vânzării unor creanţe de 400 milioane de lei pe care trebuie să le recupereze de la CFR SA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS