10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParcul Corniţoiu, salvat temporar de la defrişare

Parcul Corniţoiu, salvat temporar de la defrişare

Primarul Antonie Solomon a declarat ieri că va retrage de pe ordinea de zi a şedinţei consiliului local proiectul de transformare a Parcului Corniţoiu din zonă verde în zonă construibilă. Declaraţia vine la câteva ore după ce deputatul PLD de Dolj, Horaţiu Buzatu, făcuse apel la primărie să nu distrugă parcul.

Deputatul PLD de Dolj, Horaţiu Buzatu, a cerut ieri consilierilor locali şi primarului Antonie Solomon să retragă de pe ordinea de zi a şedinţei de săptămâna viitoare Planul de Urbanism Zonal, prin care Parcul Corniţoiu urma să fie transformat din zonă verde în zonă construibilă. „Cerem consiliului local şi primarului Craiovei să găsească alte soluţii pentru rezolvarea problemelor legate de retrocedările din zonă, astfel încât Parcul Corniţoiu să rămână ceea ce este: o zonă verde, de care să se bucure cetăţenii care locuiesc în această parte a oraşului“. În caz contrar, PLD a avertizat autorităţile locale că va începe o campanie de strângere de semnături din partea craiovenilor pentru salvarea parcului. Vicepreşedintele PLD Craiova, Dan Pârşan, a precizat că aprobarea PUZ în cazul Parcului Corniţoiu va duce la creşterea înzecită a preţului terenului, astfel încât primăria nu va mai putea transforma zona într-una de agrement. „Cel mai bine ar fi ca primăria să negocieze cu proprietarii de acolo, să cumpere terenul şi abia apoi să aprobe PUZ-ul. În felul acesta, ar putea aloca fonduri pentru modernizarea parcului“, a spus Pârşan.

 

Solomon renunţă, dar se teme

 

În replică la sugestiile liberal-democraţilor, primarul Antonie Solomon a anunţat ieri că va retrage PUZ-ul de pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu. „Nu o să-l mai pun pe ordinea de zi, deşi nu ştiu ce o să fac până la urmă. Sunt sigur că ne vor da în judecată cei 40 de proprietari de acolo. Dintre aceştia este şi unul Scripcaru, care are vreo 6,5 hectare de teren. Terenul nu pot să-l cumpăr pentru că nu avem bani, iar dacă facem rost de ei, grevăm bugetul pe câţiva ani. Preţul acolo este cel puţin 200 de euro pe metrul pătrat“, a declarat Antonie Solomon. PUZ-ul referitor la Parcul Corniţoiu a mai fost retras în urmă cu trei luni, deşi primise avize favorabile în comisiile de specialitate. Imediat după aceea, câţiva dintre foştii proprietari şi-au vândut imediat terenurile unor societăţi comerciale, iar acestea le-au scos mai departe la mezat la preţuri mult mai mari, mizând pe aprobarea PUZ-ului. Cei care îşi făcuseră planuri de îmbogăţire trebuie însă să mai aştepte cel puţin o lună, până la următoarea şedinţă de consiliu, când s-ar putea încerca din nou schimbarea destinaţiei din zonă verde într-una construibilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII