7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova, radiografiată de investitori

Craiova, radiografiată de investitori

Excelenţa Sa Robin Barnett, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, a fost prezent ieri la Craiova în fruntea unei delegaţii de oameni de afaceri englezi. Ambasadorul britanic a avut o întâlnire de lucru cu primarul Craiovei şi cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Preluarea fabricii de automobile Craiova de către compania americană Ford a deschis investitorilor serioşi porţile încrederii în regiunea Oltenia. La doar câteva zile de la semnarea contractului, 12 reprezentanţi ai companiilor britanice, în fruntea cărora s-a aflat Excelenţa Sa Robin Barnett, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, au poposit la Craiova într-o vizită de informare şi de găsire a oportunităţilor de afaceri şi parteneriate. Oamenii de afaceri britanici s-au arătat interesaţi de Compania de Apă Oltenia, precum şi de modernizarea Aeroportului internaţional de la Craiova. „Delegaţia oamenilor de afaceri pe care am adus-o la Craiova, unde timp de trei zile a avut şi va avea întâlniri nu numai cu oameni de afaceri, dar şi cu administraţia, mediul studenţesc şi oamenii politici din judeţ, este interesată de mai multe domenii de activitate printre care şi aeroportul oraşului. După venirea lui Ford este clar că aici va trebui să aterizeze avioane tip cargo cu piese de schimb şi tot felul de utilaje, iar pentru acest lucru pistele de aterizare şi în general aeroportul vor trebui modernizate“, a spus ambasadorul Barnett.

Englezii nu cred decât în ce văd

După vizita de trei zile a delegaţiei britanice, al cărei scop a fost mai mult acela de a lua pulsul vieţii economice, politice şi sociale a regiunii Oltenia, se aşteaptă concretizarea oportunităţilor de afaceri prin semnarea de contracte ferme cu partenerii români. „Ford a fost magnetul care i-a atras pe investitori la Craiova. Dacă până la sfârşitul anului se vor privatiza şi Electroputere şi Avioane, atunci în cinci ani Craiova va fi tare de tot“, a spus primarul Solomon. Alte obiective de care s-au arătat interesaţi posibilii investitori britanici au fost Compania de apă Oltenia, precum şi staţiile de epurare a apelor uzate. Meticuloşi, englezii au ţinut să ia pulsul Craiovei prin întâlniri cu toate mediile sociale. Luni seară, Excelenţa Sa a luat masa cu reprezentanţi ai celor 40.000 de studenţi din universitatea craioveană, ieri s-a întâlnit cu reprezentanţii administraţiei locale şi reprezentanţii locali ai partidelor parlamentare, iar azi, ultima zi a vizitei, vor avea loc întâlniri şi vizite la obiective de interes de care oamenii de afaceri englezi cu siguranţă vor fi atraşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS