17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Capra cu trei iezi

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri“ pregăteşte micuţilor un nou spectacol în aer liber, marţi, 18 septembrie, de la ora 17.00, în Piaţa „Mihai Viteazul“. Vor da viaţă personajelor din cunoscuta piesă „Capra cu trei iezi“, Iulia Cârstea, Costel Ionescu, Mircea Surdu, Adriana Ioncu, Alla Bogdan, Oana Stancu, Ştefan Cepoi. Regia spectacolului poartă semnătura lui Costel Ionescu, iar scenografia pe cea a lui Eustaţiu Gregorian.

Mirela MARINESCU

 

Sculptură şi grafică la Muzeul de Artă din Craiova

Artistul Grigore Patrichi Smulţi vine pentru prima dată la Craiova şi expune operele sale de sculptură şi grafică la Craiova. Expoziţia este organizată cu ocazia împlinirii a 70 de ani ai artistului, născut pe 3 august, şi a 45 de ani de activitate artistică. Artistul prezintă publicului un ansamblu de lucrări din piatră, marmură, lemn, iar partea de grafică cuprinde lucrări în alb – negru şi color ce premerg întotdeauna execuţia unei lucrări de sculptură.

Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 21 septembrie, în incinta Muzeului de Artă din Craiova.

Mihaela CALMÎC

 

Expoziţie cu cărţi din bibliografia şcolară

În această perioadă, până pe 25 septembrie, în spaţiul expoziţional al Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman“ din Craiova poate fi vizitată o interesantă şi utilă expoziţie de carte, sub genericul „Bibliografie şcolară în colecţiile Bibliotecii Aman“. „Cărţile, selectate din colecţiile Secţiei pentru Copii şi Tineret, se adresează elevilor din ciclurile gimnazial şi liceal şi prezintă, pe de o parte, opere ale scriitorilor prezenţi în programele şcolare de studiu, dar şi lucrări de critică literară“, a precizat Rodica Păvălan. Sunt expuse, de asemenea, titluri cuprinse în listele de lecturi suplimentare, precum şi carte de referinţă specifică domeniilor studiate de elevi.

Mihaela CALMÎC

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS