21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMonumente vandalizate în Muzeul în aer liber din Sibiu

Monumente vandalizate în Muzeul în aer liber din Sibiu

Conducerea Complexului Naţional Muzeal (CNM) "Astra" a anunţat că aseară mai mulţi minori au vandalizat câteva monumente în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, iar doi dintre ei au fost deja prinşi. "Persoanele care au provocat distrugerile au fost opt minori, cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani. Doi dintre aceştia au fost prinşi de către agentul de pază Ivan Ovidiu, cei doi mărturisind acestuia şi numele celorlalţi copii", se arată într-un comunicat de presă transmis de CNM "Astra".
Potrivit primelor evaluări realizate de muzeografii şi conservatorii Muzeului în aer liber, s-au înregistrat stricăciuni la Gospodăriile de la Marginea, Săcel, Horezu, Sălişte, Gura Râului, Oboga şi Corund. "Uşi distruse, garduri şi podeţe rupte, bănci distruse, coşuri de gunoi smulse şi aruncate, sunt câteva dintre pagubele înregistrate la aceste monumente. Inventarul interioarelor se va face în decursul acestei zile", se mai arată în documentul citat.
Cazul va fi anchetat de Inspectoratul de Poliţie Sibiu, urmând ca după cercetările efectuate la faţa locului şi după evaluarea pagubelor să se ia o hotărâre cu privire la situaţia celor opt minori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS