11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAntrax în judeţul Vaslui

Antrax în judeţul Vaslui

Autorităţile sanitare vasluiene se află de astăzi în stare de alertă, după ce o femeie a murit, cel mai probabil, de antrax, în urma consumului de carne de oaie de la o stână din sudul judeţului.
Conform anchetei declanşată de Autoritatea Sanitar-Veterinară (DSV) Vaslui, femeia a mâncat împreună cu alte 10 persoane, în urmă cu aproape două săptămâni, carne de oaie la o stână din localitatea Pogoneşti. La scurt timp, femeia a fost internată la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, fiind diagnosticată cu traumatism toracic. A fost supusă intervenţiilor chirurgicale, însă la scurt timp a decedat. La autopsie, medicii au descoperit o plagă bubonică la una din mâini, ceea ce i-a determinat să creadă că este vorba de antrax, informează Mediafax.
Între timp, autoritatea sanitar-veterinară vasluiană a anunţat medicul de familie din zonă şi Autoritatea de Sănătate Publică Vaslui pentru monitorizarea populaţiei din comună. Totodată, au fost prelevate probe de la femeia decedată şi transmise către Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru a confirma sau infirma prezenţa antraxului în judeţul Vaslui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS