22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRepatrierea eroului sublocotenent post-mortem Aurel Marcu

Repatrierea eroului sublocotenent post-mortem Aurel Marcu

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, şi locţiitorul şefului Statului Major General, generalul-locotenent Sorin Ioan, au participat în seara zilei de 8 septembrie, pe aeroportul militar Otopeni, la repatrierea sublocotenentului post-mortem Aurel Marcu, căzut la datorie pe timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan.
Alături de familia militarului au fost prezenţi Primul-ministru, Călin Popescu-Tăriceanu, ataşaţi militari străini acreditaţi la Bucureşti, comandanţi ai structurilor de comandă ale armatei.
În cadrul ceremonialului militar-religios s-a dat citire ordinului ministrului Teodor Meleşcanu privind înălţarea la gradul de sublocotenent post-mortem a sergentului major Aurel Marcu.
A fost prezentat, de asemenea, Decretul privind conferirea, post-mortem, a Ordinului Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru devotamentul excepţional dovedit de Aurel Marcu în timpul executării misiunii.
“Este un moment trist pentru România pierderea sublocotenentului Aurel Marcu, un moment dureros atât pentru familia sa, pentru camarazii săi, cât şi pentru noi toţi. Aurel a dat dovadă de mult curaj, de devotament faţă de România şi faţă de Armata sa, de aceea suntem toţi mândri de el. A slujit ţara aşa cum o fac eroii. Reţin sacrificiul lui şi devotamentul excepţional dovedit în timpul misiunii şi suntem lângă dumneavoastră, familia sa. Aurel este un erou al familiei lui şi un erou al României” a afirmat Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu, în mesajul rostit la finalul ceremoniei.
Conducerea Ministerului Apărării şi a Statului Major General va fi prezentă la funeraliile sublocotenentului Marcu Aurel, care vor avea loc duminică, 9 septembrie, în comuna Mătăsaru (judeţul Dâmboviţa).   

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII