Acasă Actualitate PSD va începe negocierile cu PC şi UDMR

PSD va începe negocierile cu PC şi UDMR

Preşedintele PSD, Mircea Geoană a anunţat astăzi că în ziua următoare partidul pe care îl conduce va avea discuţii cu PC, iar luni cu UDMR, temele fiind legate de moţiunea de cenzură şi găsirea unei majorităţi parlamentare care să asigure o stabilitate politică.
Geoană s-a arătat conştient de faptul că PNL nu va discuta moţiunea de cenzură cu PSD, lucru pe care l-a calificat drept "firesc", dar şi-a exprimat convingerea că există teme legate de politici publice, precum pregătirea bugetului pe 2008, pe care cele două formaţiuni parlamentare le-ar putea discuta.
"Suntem interesaţi să construim o majoritate predictibilă, stabilă, care să dea ţării un guvern competent şi eficace şi dacă există interes, chiar să construim o relaţie care să depăşească un ciclu politic. Acest lucru este valabil şi pentru cei de la PNL, pentru cei de la PD, pentru celelalte partide parlamentare", a mai declarat Mircea Geoană.
Liderul PSD a criticat interpretările unor "comentatori politici", potrivit cărora nu deţine controlul asupra partidului, iar eşecul moţiunii va fi cauzat chiar de PSD. În context, el a susţinut că poate garanta voturile PSD din Parlament pentru moţiune şi că restul depinde de celelalte partide parlamentare.
Potrivit liderului PSD, discuţiile cu PC vor avea loc mâine la ora 11, la Palatul Parlamentului, iar cele cu UDMR luni la ora 12 în aceeaşi locaţie.
PNL şi PD au spus că nu vor negocia nimic cu PSD, în vreme ce liderii PRM şi PC au anunţat că nu susţin moţiunea de cenzură pentru ca ea este inoportună şi l-ar favoriza pe preşedintele Traian Băsescu, care ar trebui să numească un nou premier, în cazul în care moţiunea este adoptată de Parlament. 

Exit mobile version