8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDemocraţii îi arată pisica lui Nedelescu

Democraţii îi arată pisica lui Nedelescu

Telenovela electorală între edilul-şef democrat şi vicele peremist din Primăria Craiova continuă. Ieri a venit rândul democraţilor să-şi dea cu stângul în dreptul, după ce conducerea PRM a venit cu acuzaţii grave duminică la adresa edilului-şef Antonie Solomon fără nici un fel de probe.

Consilierii democraţi prezenţi ieri în formulă de război la conferinţa de presă organizată de filiala craioveană a PD au susţinut că lupta dintre primarul şi viceprimarul Craiovei este declanşată artificial de Gheorghe Nedelescu pentru a-şi crea contextul propice în vederea anunţării candidaturii sale la fotoliul de primar. După conferinţa de duminică, în care atât vicele Nedelescu, cât şi deputata Lia Olguţa Vasilescu l-au acuzat pe Solomon de câte în lună şi în stele, democraţii din consiliul local, fără Solomon, aflat în concediu de odihnă, i-au replicat peremistului, acuzându-l de incompatibilitate.

Consilierul Teodor Radu a declarat că a aflat încă de la sfârşitul lui 2005 că Nedelescu este în acelaşi timp şi observator al Ligii Profesioniste de Fotbal. Acesta a recunoscut că a tăcut mâlc până acum şi a precizat că a ieşit la atac deoarece trebuia să răspundă declaraţiilor viceprimarului.

„El ar fi adus o adresă de la Senat, „transportată“ de Mitică Dragomir, cum că aceste două funcţii, cea de viceprimar şi cea de observator, ar fi compatibile. Senatul, când ia o decizie, nu are o putere mai mare decât legea. Când am aflat, pe la sfârşitul anului 2005, am întrebat secretarul şi atunci mi-a dat explicaţia asta“, a spus Radu. Acesta a adăugat că a studiat Legea nr. 161/2003, care reglementează cazurile de incompatibilitate, şi atunci când colegul său Rodion Cămătaru a ajuns observator, dar la arbitri, însă a constatat că democratul nu este incompatibil pentru că este consilier local, nu viceprimar. Deşi nu a precizat de ce nu a făcut publică în 2005 chestiunea din moment ce avea dubii asupra compatibilităţii dintre funcţiile vicelui Nedelescu, Radu a spus că a dezvăluit totul acum şi se aşteaptă ca Nicoleta Miulescu, secretarul Primăriei Craiova, să se autosesizeze în acest caz.

 

Capul plecat sabia nu-l taie

 

Chiar dacă, după cum susţin pediştii din consiliu, vicele Nedelescu este incompatibil de când deţine şi funcţia de observator LPF, acesta ar putea scăpa însă basma curată şi cu fotoliul neatins dacă se „cuminţeşte“. Democraţii au declarat ieri în bloc că vicele ar putea scăpa de sancţiunile prevăzute de lege pentru un edil cu abateri grave şi repetate dacă „îşi vede de treabă“. „Dacă nu-şi vede de treabă, îl avertizăm public pe domnul viceprimar Nedelescu că se va merge până la eliberarea din funcţie pentru că nu mai merge aşa“, a spus ieri Teodor Radu. Nici vorbă de pierderea mandatului pe motiv de incompatibilitate. Democratul a mai spus că războiul cu Nedelescu a început din octombrie 2006, când vicelui peremist i s-a luat din atribuţii supravegherea Poliţiei Comunitare şi i-a fost dată, în mod logic, lui, fost colonel de miliţie. „Primarul avea de ales între un fost subofiţer specialist în intendenţă în cadrul Armatei şi un fost colonel de miliţie şi apoi de poliţie, care a avut funcţii de conducere de la 27 de ani. Nu era normal să-l aleagă pe fostul colonel?“, a întrebat retoric Radu. Alt motiv, spune democratul, pentru care lui Nedelescu i-au fost luate atribuţiile în privinţa Poliţiei Comunitare este acela că „unii consilieri PRM, cu aprobarea lui Nedelescu, s-au plimbat prin toată ţara cu maşinile Poliţiei Comunitare fără să plătească nici un leu“.

 

Nedelescu: „Nu sunt cununat cu primăria“

 

În replică la afirmaţiile democraţilor, vicele Gheorghe Nedelescu a infirmat că ar fi incompatibil şi a precizat că hârtia privind compatibilitatea sa a fost cerută de secretara Nicoleta Miulescu. Nedelescu a declarat că, dacă Teodor Radu nu va veni cu probe în cazul acuzaţiilor privind folosirea maşinilor Poliţiei Comunitare de către consilieri peremişti, va duce chestiunea în instanţă.

„Nu sunt incompatibil, iar acea hârtie e adusă de secretară, nu de mine. Dacă eu sunt incompatibil, atunci au dreptul să facă demersuri pentru suspendarea mea. Nu sunt cununat cu primăria. Dar eu întreb: de ce au sesizat abia acum? La raportul de acum două luni, consilierii PD au avut numai cuvinte de laudă la adresa mea“, a menţionat Nedelescu, care a adăugat că a cerut sfatul fostului ministru al administraţiei, democratul Vasile Blaga, atunci când primarul i-a „luat“ Poliţia Comunitară din atribuţii, şi acesta i-a spus că Antonie Solomon nu avea dreptul legal să delege atribuţii consilierului său Teodor Radu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII