Democraţii îi arată pisica lui Nedelescu

Autori


Telenovela electorală între edilul-şef democrat şi vicele peremist din Primăria Craiova continuă. Ieri a venit rândul democraţilor să-şi dea cu stângul în dreptul, după ce conducerea PRM a venit cu acuzaţii grave duminică la adresa edilului-şef Antonie Solomon fără nici un fel de probe.

Consilierii democraţi prezenţi ieri în formulă de război la conferinţa de presă organizată de filiala craioveană a PD au susţinut că lupta dintre primarul şi viceprimarul Craiovei este declanşată artificial de Gheorghe Nedelescu pentru a-şi crea contextul propice în vederea anunţării candidaturii sale la fotoliul de primar. După conferinţa de duminică, în care atât vicele Nedelescu, cât şi deputata Lia Olguţa Vasilescu l-au acuzat pe Solomon de câte în lună şi în stele, democraţii din consiliul local, fără Solomon, aflat în concediu de odihnă, i-au replicat peremistului, acuzându-l de incompatibilitate.

Consilierul Teodor Radu a declarat că a aflat încă de la sfârşitul lui 2005 că Nedelescu este în acelaşi timp şi observator al Ligii Profesioniste de Fotbal. Acesta a recunoscut că a tăcut mâlc până acum şi a precizat că a ieşit la atac deoarece trebuia să răspundă declaraţiilor viceprimarului.

„El ar fi adus o adresă de la Senat, „transportată“ de Mitică Dragomir, cum că aceste două funcţii, cea de viceprimar şi cea de observator, ar fi compatibile. Senatul, când ia o decizie, nu are o putere mai mare decât legea. Când am aflat, pe la sfârşitul anului 2005, am întrebat secretarul şi atunci mi-a dat explicaţia asta“, a spus Radu. Acesta a adăugat că a studiat Legea nr. 161/2003, care reglementează cazurile de incompatibilitate, şi atunci când colegul său Rodion Cămătaru a ajuns observator, dar la arbitri, însă a constatat că democratul nu este incompatibil pentru că este consilier local, nu viceprimar. Deşi nu a precizat de ce nu a făcut publică în 2005 chestiunea din moment ce avea dubii asupra compatibilităţii dintre funcţiile vicelui Nedelescu, Radu a spus că a dezvăluit totul acum şi se aşteaptă ca Nicoleta Miulescu, secretarul Primăriei Craiova, să se autosesizeze în acest caz.

 

Capul plecat sabia nu-l taie

 


Chiar dacă, după cum susţin pediştii din consiliu, vicele Nedelescu este incompatibil de când deţine şi funcţia de observator LPF, acesta ar putea scăpa însă basma curată şi cu fotoliul neatins dacă se „cuminţeşte“. Democraţii au declarat ieri în bloc că vicele ar putea scăpa de sancţiunile prevăzute de lege pentru un edil cu abateri grave şi repetate dacă „îşi vede de treabă“. „Dacă nu-şi vede de treabă, îl avertizăm public pe domnul viceprimar Nedelescu că se va merge până la eliberarea din funcţie pentru că nu mai merge aşa“, a spus ieri Teodor Radu. Nici vorbă de pierderea mandatului pe motiv de incompatibilitate. Democratul a mai spus că războiul cu Nedelescu a început din octombrie 2006, când vicelui peremist i s-a luat din atribuţii supravegherea Poliţiei Comunitare şi i-a fost dată, în mod logic, lui, fost colonel de miliţie. „Primarul avea de ales între un fost subofiţer specialist în intendenţă în cadrul Armatei şi un fost colonel de miliţie şi apoi de poliţie, care a avut funcţii de conducere de la 27 de ani. Nu era normal să-l aleagă pe fostul colonel?“, a întrebat retoric Radu. Alt motiv, spune democratul, pentru care lui Nedelescu i-au fost luate atribuţiile în privinţa Poliţiei Comunitare este acela că „unii consilieri PRM, cu aprobarea lui Nedelescu, s-au plimbat prin toată ţara cu maşinile Poliţiei Comunitare fără să plătească nici un leu“.

 

Nedelescu: „Nu sunt cununat cu primăria“

 

În replică la afirmaţiile democraţilor, vicele Gheorghe Nedelescu a infirmat că ar fi incompatibil şi a precizat că hârtia privind compatibilitatea sa a fost cerută de secretara Nicoleta Miulescu. Nedelescu a declarat că, dacă Teodor Radu nu va veni cu probe în cazul acuzaţiilor privind folosirea maşinilor Poliţiei Comunitare de către consilieri peremişti, va duce chestiunea în instanţă.

„Nu sunt incompatibil, iar acea hârtie e adusă de secretară, nu de mine. Dacă eu sunt incompatibil, atunci au dreptul să facă demersuri pentru suspendarea mea. Nu sunt cununat cu primăria. Dar eu întreb: de ce au sesizat abia acum? La raportul de acum două luni, consilierii PD au avut numai cuvinte de laudă la adresa mea“, a menţionat Nedelescu, care a adăugat că a cerut sfatul fostului ministru al administraţiei, democratul Vasile Blaga, atunci când primarul i-a „luat“ Poliţia Comunitară din atribuţii, şi acesta i-a spus că Antonie Solomon nu avea dreptul legal să delege atribuţii consilierului său Teodor Radu.Comenteaza acum

6 Comentarii

 1. Gogu said:

  Parca sunteti niste papagali,v-a promis Solomon marea cu sarea,dar o s-o luati in bot doar se foloseste de voi.Si uitand mana care va facut oameni,adica pe Berceanu s-ar putea ca la anul sa mai pupati listele cam pe la sfarsitul calandelor,deja calcati in strachini rau.Sunteti penibili

 2. Dani said:

  Altceva nu ati gasit decat ca dl Nedelescu este incompatibil?
  Chiar ca sunteti penibili!!! Sunteti de toata jena!!! RUSINE AR TREBUI SA VA FIE!! DA NU STITI CE INSEAMNA AIA RUSINE!!!!

 3. Cosmin said:

  am si eu o intrebare pt cei de la gazeta de sud …sunt intrigat ,,,am citit zilele trecut in alte ziare nu dau nume despre conferinta pe care au facuto astia de la prm ,,,,toate ziarele au scris ,,,,in schimb gazeta de sud nu a scris nimic despre nici o conferinta!!!
  De ce nu ati scris despre conferinta sustinuta de cei d la prm si de ce ati scris ,azi,despre conferinta celor de la p,d??????
  Traim in democratie domnilor si avem dreptul sa fim informati de ceea ce se intampla in orasu nostru!!! ceea ce ati facut ne-ati privat dreptul la informatii !!
  Din cate vedem GAZETA DE SUD este ziarul pd-ului si al lui solomon!!! si nu al nostru al craiovenilor!!! rusineee sa va fie

 4. ion lungu said:

  sii gigi sio solomon sint niste ordinari prostova ni afemeiati criminali gigi a omorite geta si ia mostenit firma ia nenorocit copilul si la ingropat si pe balan iar acum are grija si de mam,a lu geta pecare a omorito cu masina crima scos nevinova de miulescu cxare erea procuror sollomon betiv ordinar la toate fremeile le spune date in**** mea analfabet afemeiat mincino0s cu nevasta nu are relatii de loc b une e amarita rau nu e ce pare a fffi directorri cotizeaza la elcu bani grei cit ia dat bad

 5. xavi said:

  nede a pierdut un loz mare si vadim l-a trimis la atac,ce poti sa-i ceri unui om de 55 ani care tocmai a luat bacul? solomon a a schimbat orasul in bine si merg pe mona lui.toata lumea gindeste asa.nedelescu, CIOCU MIC!

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 4 septembrie 2007

Actualitate

» O poliţistă a organizat un flagrant unui bărbat care practică prostituţia
» 141 deputaţi bulgari au colaborat cu serviciile secrete comuniste
» Bărbat judecat pentru molestare sexuală de minori, achitat de magistraţi
» Prostănacul e naiv dacă vrea premier
» Primăriile din Vâlcea nu mai au bani pentru salariile angajaţilor
» Democraţii îi arată pisica lui Nedelescu
» Noul BCR, sub umbrela ERSTE
» Grup de falsificatori, anihilat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni
» Conducerea Senatului accelerează procedurile privind votul uninominal
» Doi diplomaţi francezi au fost jefuiţi într-un bar din centrul Bucureştiului
» Mii de copaci de pe marginea drumurilor din Gorj vor fi tăiaţi

Local

» Scurte ştiri
» Dezastru la concursul de la Spitalul Judeţean
» Electrocarbon, doar avertizată pentru poluarea Urlătoarei
» În Olt se practică munca la negru
» Gospodărie lovită de trăsnet
» Un tânăr a încercat să se sinucidă
» Medicii au început raportarea în programul de evaluare a sănătăţii
» Promovabilitatea la bac a crescut cu două procente
» Tezele unice, control asupra profesorilor
» Ferma de păsări din Scorniceşti, notificată la Craiova
» Boschetarul – problemă din Severin
» Rabla se dă ca pâinea caldă
» Septembrie
» Şcolile hunedorene, acreditate pe ultima sută de metri
» Soţii Frigură dau viaţă lutului
» Cum se dau tezele cu subiect unic
» Bărbaţii, vulnerabili la meningită
» Un deţinut a căzut din pat
» Agent lovit de un scuterist
» Accident mortal în Slatina
» Poliţiştii, la vânătoare de arme
» Primăria lasă şcolile fără bani

Dolj

» Promovabilitate 60% la bac
» Împuşcat de un om al legii
» Scurte stiri
» Taxa Mazăre, la Calafat

Gorj

» Bazinul Carbonifer Jilţ, 30 de ani de existenţă
» Târgu Jiu va avea un aspect european
» Pietonii, persona non grata
» La grădiniţă, printre schele şi muncitori
» Pantelimon Manta a trecut la PNL

Bani & Afaceri

» SCURTE ŞTIRI

Magazin

» Bistro Park, la umbra staţiei de carburanţi
» Horoscop
» Scurte ştiri
» Secretele culorii alimentelor
» Fereşte-te de radar!

Opinii

» Versace vs. Armani
» Impasul

Top