10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Expoziţie de carte engleză la Biblioteca Judeţeană

La Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ este deschisă o expoziţie de carte engleză. În spaţiul expoziţional sunt prezentate 150 de volume structurate în trei secţiuni: carte engleză pentru copii, literatură engleză şi publicaţii din fondul de referinţă. „Expoziţia s-a dorit de vacanţă şi am realizat-o cu sprijinul colegelor de la secţiile de împrumut pentru adulţi, pentru copii şi tineret şi de la sala de lectură. A fost o muncă de echipă şi sperăm că am încântat privirile publicului şi ale utilizatorilor bibliotecii. După închiderea acestei expoziţii vom organiza alta, cu ocazia deschiderii noului an şcolar. Aceasta va cuprinde principalele titluri din bibliografia destinată elevilor din ciclurile gimnazial şi liceal“, a declarat Rodica Păvălan, de la Serviciul Relaţii cu Publicul.

 

Ansamblul Maria Tănase, la Nea Mărin acasă

Cu ocazia Zilelor Oraşului Băileşti, Ansambul „Maria Tănase“ a fost invitat să susţină un spectacol de aproximativ două ore în Casa de Cultură din localitate.

Spectacolul muzical-coregrafic cu titlul „Ca la noi, ca la olteni“ a fost pregătit sub conducerea muzical – artistică a maestrului Nicu Creţu, iar coregrafia a fost asigurată de Ionel Garoafă.

Pe scenă au urcat Constantin Enceanu, Petrică Mîţu-Stoian, Niculina Stoican, Constantin Măgureanu, Neta Soare, Marcu Nicolici, Lavinia Bârsoghe, Marius Măgureanu, Manuela Motocu, Liliana Popa şi Filuţa Bogdan, dar şi formaţia de dansuri a ansamblului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS