10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei sferturi dintre români vor reducerea TVA la pâine

Trei sferturi dintre români vor reducerea TVA la pâine

Trei sferturi dintre cele 1.161 de persoane chestionate în cadrul sondajului "Agenda politică şi agenda populaţiei", realizat de Gallup Organization pentru Agenţia de strategii guvernamentale, susţin reducerea TVA la pâine şi 83% consideră că limitarea evaziunii în panificaţiei este necesară.
Sondajul efectuat de Gallup Organization în luna august pe un eşantion de 1.161 de persoane de peste 18 ani din toată ţară cu eroare de +/- 2,9% şi la un nivel de încredere de 95% relevă că majoritatea celor chestionaţi sunt de acord ca autorităţile să limiteze evaziunea în domeniul panificaţiei (83%), al construcţiilor (80%) şi al turismului (75%).
Cercetarea a cuprins întrebarea referitoare la oportunitatea reducerii TVA şi a fost formulată astfel: "După părerea dvs., reducerea TVA la pâine este o măsură foarte bună, bună, proastă sau foarte proastă?". Majoritatea reprezentând 75% a considerat că măsură este bună sau foarte bună şi numai 10% au apreciat că este proastă sau foarte proastă. Totodată 8% au răspuns că nu este nici bună, nici proastă.
O altă întrebare a sondajului vizează măsura în care românii sunt mulţumiţi de veniturile pe care le obţin. Astfel, 34% dintre repondenţă s-au declarat foarte nemulţumiţi de venituri, 38% au spus că nu prea sunt mulţumiţi şi 24% sunt destul de mulţumiţi. Doar 4% au afirmat că sunt foarte mulţumiţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU