10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePistolarul de la IML, în arest

Pistolarul de la IML, în arest

După câteva zile de cercetări şi audieri, oamenii legii au solicitat judecătorilor primul mandat de arestare preventivă pe numele celui care l-a împuşcat pe Hristea în apropierea IML Dolj.

Poliţiştii doljeni au făcut prima arestare după scandalul în trei reprize de luni, început în incinta Institutului de Medicină Legală (IML) Craiova şi încheiat în apropierea Spitalului de Urgenţă. Luni, două grupuri de tineri, unul apropiat lui Gigioc şi Roşianu, iar celălalt lui Enriko Constantinescu, s-au luat la bătaie în incinta IML Craiova. La ieşire din instituţie, Bogdan Hristea, zis „Bogdă“, a fost împuşcat cu un pistol cu aer comprimat, care folosea în loc de gloanţe de cauciuc bile metalice.

Câteva ore mai târziu, în apropierea Spitalului de Urgenţă Craiova, Ştefan Cantemir Mitre a fost împuşcat în picior dintr-o maşină în care s-a stabilit de către poliţişti că se aflau Emilian Bană şi Andrei Nicolae, zis „Impresie“.

 

Arestat preventiv

 

După ce miercuri magistraţii Judecătoriei Craiova au emis pe numele lui „Impresie“ un mandat de arestare preventivă în lipsă, joi, poliţiştii au solicitat procurorilor obţinerea unui mandat pe numele lui Constantin Dascălu, de 20 de ani, din Craiova. Oamenii legii au stabilit că acesta, deşi iniţial s-a „dat“ o victimă a scandalului de la IML, este cel care l-a împuşcat pe Hristea. Se pare că, după incident, Dascălu a fugit şi a ascuns arma, după care s-a întors la IML şi a pozat în faţa camerelor de luat vederi ale televiziunilor ajunse la faţa locului drept o victimă a grupului format din Bogdan Hristea, Nicolin Iordache, zis „Seba“, Marian Cristescu, zis „Fibră“, şi Adrian Bălăşoiu. Poliţiştii şi procurorii doljeni au stabilit însă că el este cel care l-a împuşcat pe Hristea. „Conform rechizitoriului întocmit de procuror, inculpatul a fost văzut de mai mulţi martori în timp ce fugea din curtea IML cu pistolul la spate, aceea fiind arma cu care s-a tras asupra victimei“, a declarat procurora Magda Bădescu, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Joi seară, la ora 20.00, Dascălu a fost reţinut în baza unei ordonanţe pentru 24 de ore, iar ieri, la cererea procurorilor, Tribunalul Dolj a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

 

Tentativă de omor calificat

 

Conform IPJ Dolj şi procurorilor, Constantin Dascălu este acuzat de comiterea infracţiunii de tentativă de omor calificat, întrucât cele două focuri de armă trase asupra lui Hristea i-au pus acestuia din urmă viaţa în pericol. În urma anchetei s-a mai stabilit că Dascălu făcea trafic cu arme aduse din Bulgaria. Acesta era cercetat pentru deţinere de armament şi muniţie în mod ilegal într-un dosar deschis înaintea conflictului de la IML, acesta fiind declinat procurorilor DIICOT. „S-a stabilit că tânărul a introdus în mod ilegal în ţară arme achiziţionate din Bulgaria, dar şi că el nu figurează în evidenţe ca deţinător de arme letale sau neletale“, a explicat comisarul-şef Georgel Enescu, şeful IPJ Dolj. Dascălu este acuzat şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. La acestea se adaugă tulburarea ordinii publice şi ultraj contra bunelor moravuri.

Urmărit general

Judecătoria Craiova a emis miercuri un mandat de arestare în lipsă pentru Andrei Nicolae, zis „Impresie“. Pentru că poliţiştii nu au reuşit să-l găsească pe Nicolae, acesta a fost dat în urmărire generală.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

72 COMENTARII