9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateObezitatea, provocată de un virus

Obezitatea, provocată de un virus

O cercetătoare româncă susţine că obezitatea e provocată de un tip de virus similar celui care determină şi apariţia altor boli cum este faringita, conjunctivita şi afecţiunile respiratorii, virus care determină celulele corpului uman să se transforme în celule adipoase, informează NewsIn.
Adenovirusul 36 a fost reperat drept potenţial responsabil pentru câştigarea în greutate în cazul animalelor, lucru ce ar putea fi valabil şi în cazul oamenilor,  potrivit cercetărilor efectuate la Universitatea Luisiana de o echipă de cercetători condusă de românca  Magdalena Păsărică.
"Nu spunem că virusul este cauza exclusivă a obezităţii, dar cercetarea reîntăreşte ideea că unele cazuri de obezitate sunt legate de apariţia unor infecţii virale", a explicat Magdalena Păsărică.
Ea a spus că intenţionează dezvoltarea unui vaccin împotriva obezităţii.
Cercetarea s-a făcut asupra unor celule care au fost extrase de la pacienţi care au făcut operaţii de liposucţie. Jumătate dintre celulele prelevate au fost expuse virusului Ad-36. După o săptămână, majoritatea celulelor infectate s-au dezvoltat în celule adipoase, în timp ce celulele neinfectate nu au suferit modificări.
Pentru moment cercetătorii  nu ştiu în ce condiţii se produce transformarea, care este timpul necesar virusului să se instaleze în corpul uman şi nici dacă efectele persistă în cazul în care virusul este eliminat.
Studiul efectuat pe animale arată că şoarecii de laborator rămân obezi timp de şase luni de la momentul eliminării infecţiei cu virusul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS