22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUltima zi la Stufstock, în Vama Veche

Ultima zi la Stufstock, în Vama Veche

Astăzi se încheie Stufsock. Lansat ca festival-manifest ce îşi propunea să salveze Vama Veche, Stufstock a ajuns la a cincea ediţie şi îşi caută identitatea ca festival internaţional. Îşi propune în continuare să promoveze muzica care a refuzat compromisul comercial, fie ea punk, rock sau folk. Este festivalul născut dintr-un principiu generos: dreptul publicului interesat de a asculta gratis un anumit gen de muzică.
Stufstock se află, spun cei ce-l organizează, la vârsta majoratului. S-a lansat în trombă ca un manifest pentru apărarea unui spirit vamaiot, a fost gratuit, a adus trupe pe care nici nu le-ai fi visat în Vamă, a crescut, s-a maturizat, cere bilet de intrare şi îşi propune ca mai târziu să devină un festival internaţional de muzică non-comercială pe bune, arată Realitatea TV.
Astăzi este ultima zi a ediţiei de anul acesta şi, dacă vă aflaţi pe malul mării, nu ar trebui să rataţi Tuba Project, Defunkt şi Trigon.
Lansat în 2002 ca dorinţă de a conserva inteligent Vama Veche şi spiritul ei deschis, Stufstock a precedat marile festivaluri şi evenimente rock care ni i-au adus pe Depeche Mode, pe Rolling Stones, pe Him sau pe Placebo. Organizatorii Stufstock, iniţial un eveniment ecologico-muzical, au avut intuiţia receptivităţii unui public semnificativ ce a făcut din acest eveniment şi din concertele rock susţinute în România evenimente de masă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS