16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNeasiguraţii nu vor fi spitalizaţi până la vindecare

Neasiguraţii nu vor fi spitalizaţi până la vindecare

Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS, a anunţat astăzi că Ministerul Sănătăţii a propus spre dezbatere publică pachetele de servicii minimale şi cele de bază, pentru persoanele asigurate sau neasigurate. Acestea urmează să fie adoptate prin hotărâre de guvern şi să intre în vigoare din această toamnă.

Potrivit lui Ciurchea, bolnavul asigurat care ajunge în spital va fi tratat până la vindecare. Cel care nu plăteşte asigurările de sănătate şi ajunge în spital va fi tratat în urgenţă, adică până la stabilizarea stării de sănătate, informează Mediafax.

achetul bază de servicii vizează serviciile medicale de îngrijirea sănătăţii, medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale, contravaloarea acestora fiind suportată din Fondul Asigurărilor Sociale de Sănătate. Pachetul minimal pe care îl primesc gratuit cei neasiguraţi vizează urgenţe medicale chirugicale, boli cu potenţial endemic, vaccinările din programul naţional de imunizare, sarcina, lăuzia, planificarea familială. În plus, mai există asigurarea facultativă, care vizează acele categorii profesionale care nu plătesc contribuţia la FASS şi care se pot asigura pentru perioade limitate de timp, în care beneficiază de pachetul de bază.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS