16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExecutor judecătoresc cercetat de procurorii DNA

Executor judecătoresc cercetat de procurorii DNA

Un executor judecătoresc din Petroşani este cercetat de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, în urma unei plângeri depuse de administratorul Institutului de Cercetări şi Proiectări Miniere. Executorul judecătoresc Emilia Popescu este acuzat de Cristian Tinca, administratorul ICPM, că ar fi pus sechestru asigurator pe acţiunile deţinute de el, doar pentru că institutul avea datorii faţă de o societate, lucru care însă ar contraveni prevederilor legale. „Acţionarii nu pot să răspundă cu bunurile decât în faza de faliment a societăţii sau dacă este debitor, ceea ce nu e cazul“, a declarat Tinca.
Acesta deţine 93 la sută din acţiunile ICPM, iar institutul datorează firmei Grup 95, care a solicitat instituirea sechestrului asigurator pe acţiuni, 260.000 de lei. „Rea-credinţa, interesul şi complicitatea unor cercuri economice influente, cu ramificaţii în structurile administrative ale statului, au condus la acest act nelegal şi abuziv. Nu există nici o justificare legală a actului execuţional întocmit de Emilia Popescu. Există însă marea dorinţă a creditoarei SC Grup 95 SA de a controla ICPM Petroşani cu orice preţ”, a afirmat Tinca.
Între acţionarii de la ICPM şi Grup 95 există o răfuială de mai mulţi ani, cei din urmă încercând în mai multe rânduri să preia controlul Institutului de Cercetări din Petroşani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS