11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComercianţi amendaţi

Comercianţi amendaţi

Şase comercianţi au fost sancţionaţi de Inspectoratul Judeţean Olt pentru Protecţia Consumatorului, în cadrul unei acţiuni care vizează siguranţa produselor destinate copiilor, demarată la începutul acestei luni.
„Cinci societăţi au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 9.000 de lei, iar una, cu avertisment. Deficienţele constau în netraducerea în limba română a instrucţiunilor de folosire şi întreţinere a produselor verificate“, a declarat inspectorul-şef adjunct interimar Marin Stoica.
Cele cinci societăţi găsite cu produse fără instrucţiuni traduse sunt SC Semco Sistem SRL din Balş, SC Claudiu Impex SRL din comuna Dobreţu, SC Yvy SRL din Caracal, care au fost amendate cu câte 1.000 de lei, şi SC Rob Ralcom SRL şi SC Tempo Sud SRL, ambele din Corabia, amendate fiecare cu 3.000 de lei. Cu avertisment a fost sancţionată SC Modern Com SRL din Caracal, pentru neafişarea Codului CAEN.
Acţiunea prin care IJPC verifică garanţiile şi respectarea securităţii generale a produselor pentru copii, dar şi echipamente de camping, articole decorative va continua până pe 17 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS