21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmenzi usturătoare pentru munca la negru

Amenzi usturătoare pentru munca la negru

Mai multe persoane „angajate“ ale unor societăţi, care lucrau fără a avea forme legale, au fost depistate de echipele Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) în timpul unui control efectuat în perioada 20 iulie – 2 august.
63 de unităţi au fost controlate de inspectorii de muncă. Dintre acestea, opt au primit amenzi pentru neregulile constatate de echipele de control. Acestea au descoperit că angajatorii primiseră la muncă anumite persoane fără a le întocmi forme legale, că nu se respectă repausul săptămânal şi nici normele legale în privinţa plăţii orelor efectuate noaptea şi a orelor suplimentare. Amenzile cele mai mari, în valoare de 3.000 de lei, le-au primit SC Triconf Prod SRL Slatina şi SC Famitex SRL Caracal. Patronii societăţilor controlate primiseră la lucru fiecare câte două persoane, cărora nu li s-au încheiat contracte individuale de muncă.
Alte patru persoane au fost depistate la SC Ecva 2000 SRL Caracal, SC Ozlazal SRL Slatina, SC Max Star SRL Craiova, punct de lucru Slatina, şi SC Lucrări speciale în construcţii SRL Slatina. Firmele au primit amenzi în valoare de 1.500 de lei fiecare.
În ceea ce priveşte alte nereguli, cum ar fi nerespectarea prevederilor legale legate de orele lucrate pe timp de noapte şi a celor lucrate suplimentar, alte două societăţi au primit amenzi de 1.500 de lei fiecare. Este vorba de SC Luci&Iulia SRL Slatina şi SC Bidepa Security SRL Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS