16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSar pietre pe drumul Craiova - Slatina

Sar pietre pe drumul Craiova – Slatina

Lucrările de întreţinere la DN 65 pe porţiunea Craiova – Slatina reprezintă un pericol pentru şoferii care nu adaptează viteza la condiţiile de drum, carosabil acoperit cu criblură.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Dolj efectuează în această perioadă lucrări de tratament bituminos la drumul naţional 65, pe o porţiune de aproximativ 55 de kilometri.

Tratamentul constă în aplicarea unei pelicule de emulsie pe partea carosabilă, peste care se aşterne un strat de criblură. Aceasta însă poate duce la spargerea parbrizelor maşinilor aflate în trafic dacă şoferii nu adaptează viteza de mers la condiţiile drumului. Este cazul unui craiovean care, în apropierea localităţii Balş, unde a ajuns constructorul cu lucrarea, s-a ales cu parbrizul maşinii spart din cauza împroşcării cu criblură. „Conduceam când mi-a sărit o piatră în parbriz şi l-a spart“, s-a plâns B.M. De asemenea, şoferii se mai plâng că circulaţia pe timp de noapte este periculoasă din cauză că pe drum nu sunt aplicate marcaje reflectorizante.

 

Circulaţi cu viteză redusă!

 

„Depinde ce se consemnează, dacă şoferul a respectat viteza impusă de indicatoarele de semnalizare rutieră. În cazul în care a respectat-o, responsabilitatea aparţine constructorului drumului. Noi am făcut verificări şi acum o săptămână, şi acum câteva zile şi există semnalizare corespunzătoare a drumului. Participanţii la trafic nu au răbdare“, a declarat Cristina Priescu, din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Dolj.

În privinţa marcajelor rutiere, responsabilii din cadrul Direcţiei spun că aşteaptă finalizarea lucrărilor pe întregul sector de drum, iar din punct de vedere tehnic, este necesar să se fixeze criblura. „În mod sigur se vor executa marcaje, dar atunci când lucrarea va fi terminată. Nu se fac acum deoarece criblura nu este fixată, iar din această cauză, piatra sare, aşa că se aşteaptă o perioadă. Drumul a fost marcat prin stâlpişori de dirijare reflectorizanţi pe margine, însă majoritatea au fost furaţi“, a adăugat Cristina Priescu. „Constructorul a fost verificat şi s-a constatat că existau indicatoare care să semnaleze lucrările pe partea carosabilă a drumului“, a declarat şi subcomisarul Cristea, din cadrul Poliţiei Rutiere Dolj.

Costul lucrărilor care se efectuează pe DN 65, pe porţiunea Craiova – Slatina şi pe altă porţiune de 11 kilometri, între localităţile Negreni şi Coloneşti, se ridică la 1.851.000 de lei. Fondurile sunt date de guvern împreună cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), iar contractul cu firma câştigătoare a licitaţiei pentru efectuarea lucrărilor a fost semnat în iulie 2007. Societatea care a câştigat licitaţia este Ancorad Oltenia SA. „Lucrările sunt necesare. Dacă nu le făceam, ne trezeam în doi ani cu degradări majore, care ne-ar fi costat şi mai mult“, a declarat Adrian Lumezeanu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII