11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMacaragiu omorât de un stâlp căzut pe cabina maşinii

Macaragiu omorât de un stâlp căzut pe cabina maşinii

Un macaragiu de la o societate comercială din Timişoara a murit astăzi, după ce cablul cu care era legat un stâlp de opt tone s-a rupt, iar acesta a căzut pe cabina de comandă a maşinii, informează NewsIn. Bărbatul a murit pe loc, fiind strivit de greutatea stâlpului de beton.
Emil C. mai avea de mutat cu ajutorul macaralei doar trei stâlpi din beton din cei peste 20 care au folosit ca suport pentru o hală ce a fost dezafectată. "El a dat jos toţi stâlpii. Un meseriaş adevărat. Nenorocirea a survenit când mai avea doar trei stâlpi de pus la pământ. Acum e nevoie de o macara de 40 de tone ca să poată ridica stâlpul şi să-l scoată pe Emil", a declarat unul din colegii victimei.
Accidentul de muncă s-a petrecut în curtea unei societăţii care face parte din grupul de firme "Bega" aparţinând fraţilor Marius şi Emil Cristescu. Poliţia a izolat locul unde s-a produs tragedia, iar o echipă de inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş a demarat o anchetă pentru a stabili circumstanţele accidentului, precum şi stabilirea vinovăţiilor.
Macaraua utilizată pentru scoaterea stâlpilor de beton din pământ ridică greutăţi de 16 tone, iar cablul pentru ancorarea acestora a fost folosit şi pentru restul de stâlpi îndepărtaţi de la vechea hală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS