24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Fotografii triunghiulare şi ovale

A doua expoziţie personală la Craiova a artistului Trestian Găvănescu, preşedintele Fotoclubului „Floare de Colţ“ din Râmnicu Vâlcea, va avea loc pe 9 august, la ora 18.00, la Cercul Militar Craiova. Operele sunt de fapt o prelucrare în alb-negru sau color, iar temele sunt dintre cele mai diverse: portrete, peisaje, eseuri. Ineditul expoziţiei este dat de forma geometrică ovală sau triunghiulară a unor lucrări.

Mihaela CALMÎC

 

Maia Morgenstern, alături de fiul său, într-o nouă piesă

Actriţa Maia Morgenstern va juca alături de fiul său, Tudor Aaron Istodor, în piesa „Şi caii se împuşcă, nu-i aşa?“, care va avea premiera, cel mai probabil, în septembrie. Din distribuţie vor mai face parte Antoanela Cojocaru, Ela Ionescu şi Cuzin Toma. Piesa, deşi nefinalizată, a fost prezentată publicului în această săptămână, bucurându-se de un real succes. „Reacţiile au fost incredibile, chiar şi la nivelul acesta“, a declarat, pentru NewsIn, regizoarea Chris Simion.

Mihaela CALMÎC

 

„California Dreamin“, în competiţia Festivalului „Anonimul“

Lungmetrajul lui Cristian Nemescu, premiat post-mortem la Cannes, „California dreamin’“, este singurul film românesc care va intra în competiţia pentru Trofeul „Anonimul“, în valoare de 10.000 de dolari, au anunţat organizatorii festivalului care va avea loc între 13 şi 19 august. La competiţie mai participă opt pelicule, printre care „Interview“, în regia lui Steve Buscemi (SUA), „Tuya’ Marriage“, în regia lui Quanan Wang (China), sau „The Banishment“, în regia lui Andrei Zviaghintsev (Rusia).

Juriul secţiunii de lungmetraj va fi prezidat de Marina Grasic, producătorul executiv al filmului „Crash“, premiat cu trei Oscaruri în 2006 (pentru cel mai bun film, cel mai bun montaj şi cel mai bun scenariu original).

NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS