17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateContrabandişti de ţigări reţinuţi la graniţa cu Ucraina

Contrabandişti de ţigări reţinuţi la graniţa cu Ucraina

In urma actiunilor desfasurate de politistii de frontiera satmareni, sub indrumarea procurorilor DIICOT Satu Mare, a fost dezmembrat un grup infractional care se ocupa cu introducerea ilegala in Romania de tigari, de provenienta ucraineana, care erau destinate comercializarii pe “piata neagra” de desfacere.
In data de 03.08.2007, in jurul orei 19.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului PF Negresti Oas – judetul Satu Mare au observat, in apropierea frontierei cu Ucraina, doi barbati care transportau mai multe cutii cu tigari.
Lucratorii nostri i-au somat si retinut pe cei doi barbati, in zona fiind descoperite 51 baxuri cu 24.500 de pachete de tigari, marca „Ronson” si „2222”, de provenienta ucraineana, a caror valoare in vama este de 78.400 lei.  
Din verificari, s-a stabilit ca cei doi se numesc Ioan P., in varsta de 28 ani si Gheorghe C., in varsta de 45 ani, ambii din judetul Satu Mare.
Cei doi satmareni sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, procurorii D.I.I.C.O.T. emitand pe numele acestora o ordonata de a nu parasi localitatea de domiciliu, pe o perioada de 30 de zile.
Tigarile au fost retinute in vederea confiscarii, iar politistii de frontiera romani, in colaborare cu autoritatile ucrainene, continua verificarile in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si luarea masurilor impuse de lege .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS