22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Moda străzii


Blugi, fuste sau rochii vaporoase, colanţi, şlapi sau papuci, dar şi sandale cu tocuri cui, toate le întâlnim pe stradă.

Piese vestimentare coborâte de pe podiumurile de modă, dar şi inovaţii în ale designului, combinaţii inedite, deloc plăcute ochiului, vin să distragă atenţia şi chiar să smulgă uneori câte un zâmbet. Sunt oameni care le poartă în încercarea de a se înscrie în vreo tendinţă modernă sau tineri care vor să şocheze. Este moda străzii.

Colanţii conduc în top

Anul acesta, accesoriul principal, genţile, trebuie să fie de dimensiuni XXL. Au revenit în forţă colanţii, de toate felurile. Cele mai multe fete îi preferă pe cei negri. Cu toate acestea, nu este exclusă, practic, nici o culoare. Purtaţi cu orice fel de fuste din denim, de preferinţă scurte, completate de topuri dintre cele mai diverse, ei vin să dea culoare străzii. E plin de galben şi de verde, dar şi de culori metalice: argintiu, auriu, bronz.

Cât despre dungi şi buline, acestea au ieşit de mult din trend, dar se întâlnesc încă frecvent în vestimentaţia de stradă. Încălţămintea sport cea mai la modă: shoes-ii. La fete, se poartă din nou balerinii, cu modele cât mai diverse: cu fundiţe şi flori aplicate, în dungi, coloraţi cât mai viu. Sandalele-platformă sunt, de asemenea, o opţiune „la modă“. Majoritatea reprezentantelor sexului frumos optează însă pentru papucii tip „şlap“, îmbogăţiţi cu cât mai multe paiete şi mărgeluţe.

Băieţii, aproape toţi la fel

În schimb, moda băieţilor este unitară, căci nu au foarte multă personalitate în alegerea vestimentaţiei. Un jeans obişnuit, cu un tricou la fel de obişnuit, şi de multe ori încălţări sport, acestea sunt preferinţele lor. Că sunt sau nu în pas cu ultimele tendinţe prea puţin contează. Epitetele care le caraterizează ţinutele rămân aceleaşi: simplu, comun, comod. Rar remarci doi-trei băieţi care ies în evidenţă printr-o frizură. Norocul lor: anul acesta au început să se poarte culori considerate până nu demult „exclusiv“ feminine, de exemplu, roz sau mov. În schimb, pentru majoritatea persoanelor trecute de 35-40 de ani, moda nu mai reprezintă de mult o provocare. Acestea par rupte din anii ‘80, iar dacă nu au o situaţie materială foarte bună sau o înclinaţie deosebită pentru modă, le poţi vedea în haine total nepotrivite: combinaţii de flori cu forme geometrice, culori fără nici o legătură, stiluri nedefinite, trădând un total dezinteres. E drept că, din când în când, se poate vedea şi câte o doamnă cochetă, care nu poate pleca din casă dacă nu este pusă la punct: unghii asortate cu vestimentaţia, asemenea poşetei şi sandalelor. Nu lipseşte din dotare nici pălăria. Nu orice model este acceptat, la mare preţ fiind cele brodate, primite de la bunici sau croşetate chiar de mâna lor. Acelaşi accesoriu şi la domni. O şapcă vine să o înlocuiască uneori, în încercarea de a se ancora în prezent. De cele mai multe ori această opţiune nu este tocmai inspirată. Doamnele aleg să asorteze uneori şi o broşă sau nişte mărgele. Nu ocolesc nici ţinutele vestimentare cu imprimeuri florale, doar sunt la modă în acest sezon. Şi, în plus, puţin nonconformism nu strică.

Gelat, cu cercel în nas

În schimb, tinerii de azi pun mare preţ pe aspectul exterior şi ţin pasul cu moda văzută la televizor şi prin reviste. Fac salturi peste etapele fireşti ale vieţii din dorinţa de a ajunge „maturi“ mai repede şi ţin ca prin comportament îmbrăcăminte şi accesorii să iasă din tipare cu orice preţ. Imaginea lui: îmbrăcat super mişto, părul vopsit în şuviţe sau tuns asimetric, în colţuri şi câte şi mai câte inovaţii de hair-stylist, gelat şi cu cercel în ureche sau în nas. Dacă mai are la îndemână şi un skateboard este cool. Domnişoarele care nu aduc nici pe departe cu imaginea lui Barbie uimesc prin acelaşi gen de vestimentaţie: blugi trei sferturi, cu cât mai multe buzunare, bretele atârnând, tricouri cu mesaje sugestive. Nici accesoriile nu le lipsesc. Sunt alese atât în funcţie de vestimentaţie, cât şi în ton cu preferinţele muzicale.

Moda pe role

Nici micuţele domnişoare, care de abia au trecut de primul an de şcoală, nu se lasă mai prejos. Pretenţiile lor nu sunt deloc de neglijat. Fustiţele de blugi gogoşar, maiouri cu bretele şi motive florale, pantaloni scurţi sau trei sferturi, tricouri cu mesaje inscripţionate sau diverse imprimeuri sunt asortate cu o pereche de role. Pe post de accesorii sunt folosite baticuţele, legate pe cap, dar şi câteva coliere cumpărate cu mari insistenţe. Totul în nuanţe diferite, care pornesc de la alb şi negru şi ajung până la combinaţii de galben cu turcoaz, verde sau roşu. Şi atunci când rolele trebuie înlocuite, schimbul se face numai cu bascheţi şi adidaşi, de firmă, sau o copie cât mai apropiată de aceasta. Asta în cazul domnişoarelor mai puţin conformiste, căci acelea care vor să fie cochete aleg rochiţe gen baby doll, rochii cu croială simplă sau tip gogoşar, la care accesorizează o bentiţă sau o clamă cu un motiv floral.

La ceas de noapte tendinţele rămân aceleaşi. Stilul se schimbă puţin, nonconformismul şi ţinutele sexy venind să le înlocuiască pe cele sport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS