17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgram de gravide în primărie

Program de gravide în primărie

Craiovenii sunt invitaţi să ceară serviciile primăriei pe răcoare, dimineaţa devreme, pentru a nu cădea pradă caniculei. Oficialii speră să-şi protejeze astfel şi funcţionarii, dar şi sistemele informatice care deja au dat rateuri zilele trecute. Ca supliment la prima de vacanţă, angajaţii primăriei sunt lăsaţi să plece mai devreme de la serviciu.

Canicula a atacat deja sistemul informatic prin care Direcţia de Taxe şi Impozite a Primăriei Craiova gestionează baza de date, funcţionarii nemaiputând elibera facturi. Zeci de oameni veniţi să-şi plătească dările au fost nevoiţi să îndure câteva ore căldura sufocantă din sediul direcţiei, cele două aparate de aer condiţionat din sala ghişeelor neputând face faţă caniculei. Incidentul, petrecut joi, în jurul prânzului, i-a pus în gardă pe răspunzători, care au decis să instaleze de urgenţă alte câteva aparate de aer condiţionat şi să pună la dispoziţia contribuabililor apă rece. „Sistemul a căzut din cauza temperaturii înalte, însă situaţia a fost readusă la normal şi credem că nu se va repeta, mai ales că de acum, cu mai multe aparate de aer, temperaturile nu vor mai urca aşa de mult“, a spus directorul executiv adjunct al Direcţiei Taxe şi Impozite Locale, Eugen Călinoiu. La câteva sute de metri distanţă, în sediul Primăriei Craiova, zeci de funcţionari lucrează încă în săli fără aer condiţionat. În câteva astfel de încăperi intră şi contribuabilii care au nevoie de informaţii, avize etc. Toate acestea l-au făcut pe primarul Craiovei, Antonie Solomon, să decreteze ieri: relaţii cu publicul de la cântatul cocoşilor, iar cine n-are treabă prin primărie să ia prânzul acasă. „Astăzi le-am dat drumul la ora 13.00 – femeilor şi la ora 14.00 – bărbaţilor. Dacă-şi fac treaba mai repede pot să plece când e caniculă, de ce să stea pe dogoarea asta?“, şi-a explicat Solomon gestul. Întâmplător, după plecarea funcţionarilor acasă, a căzut temporar şi serverul Primăriei Craiova, eveniment despre care n-a avut cine să ne mai dea informaţii.

Relaţii cu noaptea-n cap

Programul de lucru se modifică oficial numai pentru personalul de la compartimentele de relaţii cu publicul, unde sunt incluse şi birourile de eliberare a diverselor acte. Astfel, începând de luni, 23 iulie, ghişeele vor fi deschise zilnic între orele 7.30-15.30, cu excepţia zilei de miercuri, când programul se va prelungi până la ora 20.30. Orarul este valabil pentru Centrul de informaţii pentru cetăţeni, din strada A.I. Cuza, nr. 7, pentru Biroul emitere avize, din strada A.I. Cuza, nr. 7, pentru Serviciul relaţii, urmărirea circulaţiei documentelor şi audienţe, din strada A.I. Cuza, nr. 1, şi pentru Direcţia asistenţă socială, sediile din cartierul Lăpuş, bl. T8 şi cartierul Craioviţa Nouă, staţia Orizont. Directorul Direcţiei relaţii cu publicul, Elvira Stancu, spune că, tot de luni, în fiecare sală de aşteptare se va găsi apă rece pentru craiovenii veniţi să solicite serviciile primăriei. „Noi îi rugăm pe oameni să vină la prima oră a programului, pentru a nu suporta temperatura ridicată. Funcţionarii vor sta însă pe toată durata programului stabilit, pentru că există şi urgenţe, la care trebuie să răspundem“, a precizat Elvira Stancu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS