3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎnsetaţi de dreptate

Însetaţi de dreptate

Aproape 100 de săteni din satul Meriş, judeţul Mehedinţi, au blocat joi noapte drumul judeţean ce traversează localitatea. Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că din cauza circulaţiei tirurilor de aproximativ 40 de tone care transportă cărbune de la o carieră din apropierea satului li se crapă casele. „Pe aici nimeni nu mai trece, doar dacă vor merge cu tirurile pe cadavrele noastre. Ne-au distrus casele şi liniştea în sat. Nu văd în ochii lor decât bani, de noi nu-i interesează“, au strigat oamenii.

Sătenii au spus că locuinţele lor sunt la un pas să cadă. „Ne cad casele din temelii. S-au crăpat de bagi mâna prin pereţi. Când trece câte un camion, zici că a început cutremurul. Trec sute de tiruri pe zi, avem sute de cutremure“, a declarat Gogan Maria.

La faţa locului au fost chemate să intervină poliţia şi jandarmeria, dar oamenii nu s-au speriat şi nu s-au lăsat înduplecaţi. Oamenii legii au făcut apel şi la viceprimarul localităţii Meriş să-i liniştească pe localnici, dar în zadar. „S-a luat o hotărâre în cadrul consiliului local prin care se cere ca aceste tiruri să nu mai circule pe aici. Oamenii, când au văzut că patronii nu se conformează şi tot circulă, au blocat drumul. Vom merge în instanţă, pentru că aceste case distruse de transportatorii de cărbune trebuie plătite de cineva“, a spus viceprimarul Andrei Constantin.

Transportatorii şi-au chemat şi ei şefii la faţa locului. Aceştia s-au arătat foarte indignaţi de ceea ce se petrece şi le-au cerut poliţiştilor să facă dreptate. „Aici toţi au ajuns experţi, geologi, geografi, fizicieni. Sătenii nu înţeleg că pe acest drum public are dreptul să treacă oricine. Dacă poliţia nu va face dreptate, vom merge şi noi mai departe. De la noi de la firmă pe aici a trecut doar un tir. Ce, ăla a dărâmat tot satul?“, a spus Cristian Diaconescu, patronul unei firme.

Dacă nu li se rezolvă problema, localnicii sunt hotărâţi să meargă la Guvernul României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS