21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSemafor la Poarta Sărutului

Semafor la Poarta Sărutului

Autorităţile din Târgu Jiu se gândesc să instaleze semafoare pe bulevardul Constantin Brâncuşi, în apropiere de Poarta Sărutului, scopul fiind fluidizarea circulaţiei în zonă.

Primăria Târgu Jiu intenţionează să monteze semafoare în apropierea grădinii publice în care sunt amplasate operele sculptorului Constantin Brâncuşi. Bulevardul Constantin Brâncuşi intersectează Calea Eroilor chiar la intrarea în grădina publică, la numai câteva zeci de metri de una dintre operele cele mai importante ale sculptorului originar din Hobiţa, respectiv Poarta Sărutului. Amplasarea de semafoare la trecerea de pietoni dinspre Hotelul Gorj înspre parc şi, implicit, spre o parte din Ansamblul Brâncuşi are drept scop fluidizarea circulaţiei pe tronsonul respectiv atât a pietonilor, cât şi a autoturismelor. În prezent se efectuează teste de către Poliţia Comunitară, pentru a stabili timpii necesari pentru sincronizarea viitoarelor semafoare cu cele amplasate în intersecţia de la Piaţa Centrală.

 

Comunitarul de zebră

 

Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare din Târgu Jiu, este cel care coordonează testele, în vederea montării viitoarelor semafoare, în apropiere de Poarta Sărutului. Aproape zilnic, doi poliţişti comunitari sunt postaţi la trecerea de pietoni pentru a coordona circulaţia, astfel încât pietonii să nu mai traverseze la întâmplare. „Este o măsură la care municipalitatea s-a gândit pentru fluidizarea accesului maşinilor şi a pietonilor. Acum fiecare trece cum vrea şi «negociază» cu şoferul trecerea străzii, mai ales că în apropiere este Piaţa Centrală şi, în dreapta, ieşirea din oraş, iar conducătorii auto mai apasă pe acceleraţie. Ideea este ca grupuri de 10 – 12 persoane să traverseze strada şi nu câte unu-doi, cum apar la ieşirea din parc. Am făcut mai multe teste cu poliţiştii comunitari şi am observat că este mai multă ordine în circulaţie, atât din partea cetăţenilor, cât şi a conducătorilor auto. Poliţiştii i-au ţinut pe pietoni pe trotuar să nu traverseze, iar când au fost suficient de mulţi, maşinile s-au oprit la zebră şi toată lumea a trecut strada fără probleme. Se face economie de timp. Vom vedea dacă vom instala semafoare cu buton sau obişnuite“, a precizat Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS