21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Fraudă la AM Guard

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au propus Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova trimiterea în judecată a patronului firmei de pază AM Guard. Marcel Antonie, de 46 de ani, din Bucureşti, este acuzat de evaziune fiscală. Poliţiştii au reţinut în sarcina acestuia faptul că, în anul 2005, în calitate de administrator al SC AM GUARD SRL din Craiova, a reţinut de la salariaţi şi nu a virat în termenele legale la bugetul general consolidat al statului impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă (pensii, sănătate, şomaj). Prejudiciul a fost calculat de oamenii legii la 120.000 de lei (1,2 miliarde de lei vechi) şi nu a fost recuperat.

Adrian DINU

A furat fierăstrăul de la biserică

Iulian M., de 39 de ani, din comuna Coşoveni, Dolj, s-a ales cu dosar penal după ce a furat de pe şantierul bisericii „Eroii Neamului“ din Craiova un fierăstrău electric Hitachi, în valoare de 1.200 de lei. Poliţiştii Secţiei 3, în urma sesizării primite de la Cladiu C., coleg de serviciu al lui Iulian M., au recuperat ferăstrăul şi l-au predat părţii vătămate. Lui Iulian M. i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Fetiţă de 12 ani înecată în Dunăre

O fetiţă de 12 ani din Calafat s-a înecat marţi, 10 iulie, la kilometrul 791, în Dunăre, în timp ce era la scăldat. Detaşamentul de Pompieri Calafat a intervenit împreuna cu Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Dolj pentru căutarea fetiţei încă de la ora 11.00. Căutările au durat până a doua zi, când fetiţa a fost găsită la trei kilometri în aval.

Hectare de mirişte arse de la ţigări

Pompierii au intervenit marţi cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu la SC Pomfruct Cercetare, de pe strada Nicolae Titulescu, nr. 126, din Craiova. Cauza producerii incendiului a fost o ţigară aprinsă, aruncată la întâmplare. Au ars un hectar de vegetaţie uscată şi 3,5 hectare de lizieră. În aceeaşi zi, la Bechet, tot din cauza unei ţigări, au ars aproximativ 15 hectare de mirişte.

Dragoş GAVRILĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS