17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcord româno-italian pentru combaterea criminalităţii

Acord româno-italian pentru combaterea criminalităţii

Guvernul de la Bucureşti şi cel de la Roma au decis astăzi să reînnoiască acordul de parteneriat strategic încheiat în urmă cu zece ani pentru combaterea criminalităţii. Decizia a fost luată în cadrul vizitei pe care o premierul Călin Popescu Tăriceanu o face la Roma, informează NewsIn.
"Declar toată disponibilitatea autorităţilor române pentru a combate elementele de infracţionalitate, elemente care preocupă atât România, cât şi Italia. Săptămâna trecută un grup de cinci politişti s-au deplasat la Roma, numărul total al poliţiştilor români prezenţi la Roma ajungând astfel la nouă", a declarat, astăzi, premierul Tăriceanu, după o întâlnire în capitala italiană cu omologul său Romano Prodi.
Preşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, Romano Prodi, a afirmat că "bunele relaţii" între cele două ţări nu trebuie afectate de incidentele provocate de infracţionalitate.
Cotidianul Il Giornale a publicat, astăzi, un articol despre imposibilitatea autorităţilor italiene de a opri infracţionalitatea provocată de minorii români aflaţi ilegal în Italia. Materialul prezenta cazul unui minor român din Milano care a fost prins furând de 15 ori, cel mai mult de două ori în mai puţin de 48 de ore, şi care nu poate fi reţinut, conform legislaţiei italiene. Ca urmare, viceprimarul din Milano a propus modificarea legislaţiei referitoare la minori pentru a reduce amploarea infracţionalităţii juvenile. "Este foarte clar că prin acest acord-cadru toate aspectele vor lua un drum diferit. Dar acest cadru şi micile episoade de criminalitate nu vor strica relaţiile dintre cele două ţări", a adaugat Prodi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS