10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAVAS se dezice de Taher

AVAS se dezice de Taher

Instituţia spune că Fathi Taher nu are nici o legătură cu firma saudită care negociază pentru preluarea ELECTROPUTERE Craiova, dar nu precizează în ce calitate a vizitat omul de afaceri uzina înainte de desemnarea firmei câştigătoare.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) s-a spălat ieri pe mâini de implicarea controversatului om de afaceri Fathi Taher în privatizarea ELECTROPUTERE Craiova. Prin intermediul unui comunicat de presă, instituţia a făcut precizarea că „analiza realizată asupra documentelor de participare prezentate de ofertantul Al Arrab Contracting Company Limited arată că domnul Fathi Taher nu este membru al consiliului de administraţie al acestei companii şi nici nu face parte din acţionariatul acesteia. Ofertantul Al Arrab Contracting Company Limited este reprezentat în procesul de privatizare de firma de avocaţi Boştină şi Asociaţii şi nu de domnul Fathi Taher“. Nimeni n-a spus că Taher este acţionar la compania saudită sau împuternicit legal al acesteia.

Patronii companiei ofertante, fraţii Saleh şi Sulaiman Al-Rajhi, conduc un imperiu financiar în Arabia Saudită. Ei sunt suspectaţi de presa internaţională că ar finanţa reţeaua teroristă al-Qaida şi nu că ar face afaceri cu Fathi Taher. GdS a publicat ieri un articol conform căruia Fathi Taher a vizitat fabrica înainte ca AVAS să ia o decizie în privinţa privatizării ELECTROPUTERE Craiova, fiind personajul care s-a lăudat presei că a ajutat compania saudită cu informaţii despre uzină. Informaţiile despre vizita lui Taher la Craiova au fost confirmate de liderul sindical Aurel Bojenoiu şi de directorul societăţii, Cornel Mondea. În urmă cu două zile, Mondea spunea că nici o persoană nu poate avea acces la documentele de privatizare şi la vizitarea fabricii „decât cu acordul AVAS“, ceea ce s-a şi întâmplat. Ieri, AVAS nu a putut spune în ce calitate a venit la ELECTROPUTERE Fathi Taher.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS