6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFinanţarea sensurilor giratorii, blocată

Finanţarea sensurilor giratorii, blocată

Majoritatea proiectelor privind amenajarea de sensuri giratorii în Craiova nu pot fi puse în practică din lipsa resurselor bugetare.

Edilii craioveni nu au reuşit să identifice resursele bugetare pentru amenajarea de sensuri giratorii în oraş. Primul proiect de amenajare a unui sens giratoriu, cel de la intersecţia străzilor Popa Şapcă şi Ioan Maiorescu, a demarat în 2006, dar nu a fost finalizat. După ce au trasat de probă sensul giratoriu, edilii nu au reuşit să termine lucrarea din lipsa fondurilor şi a aprobărilor pentru realizarea statuii, care va fi amplasată acolo.

Potrivit viceprimarului Gheorghe Nedelescu, artistul plastic din Capitală, Mircea Spătaru, a început să lucreze la statuie, iar în câteva săptămâni aceasta va fi finalizată.

„A fost realizată licitaţia pentru amenajarea sensului giratoriu şi pentru soclu, urmând să fie ales câştigătorul. Sperăm să nu avem contestaţii şi nici întârzieri“, a menţionat viceprimarul Gheorghe Nedelescu.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Primăriei Craiova, Carmen Licu, statuia îl va reprezenta pe regele Carol I aşezat pe tron. Administraţia locală speră ca la sfârşitul acestui an să se poată lăuda cu finalizarea proiectului.

 

Idei multe, bani puţini

 

Alt proiect iniţiat anul trecut vizează realizarea unui sens giratoriu la ieşirea din Craiova, spre Şimnicu de Sus, vizavi de benzinăria Consul, din cauza traficului infernal din zonă. Însă, acest proiect are de aşteptat.

„S-a întocmit studiul de fezabilitate (SF) şi urmează să fie organizată licitaţia pentru proiectul tehnic şi execuţie. Aici avem o problemă, pentru că la începutul anului nu au putut fi alocaţi bani pentru această investiţie. Există însă şanse ca la prima rectificare bugetară să fie alocate cele aproximativ 200 de milioane de lei necesare pentru punerea în practică a proiectului“, a concluzionat vicele Nedelescu.

În stadiul de proiect este şi sensul giratoriu de la piaţa din Valea Roşie, unde s-a întocmit SF, dar finanţare nu există. Deşi administraţia locală ar fi dorit realizarea unui sens giratoriu şi în cea de-a doua intersecţie, respectiv a străzilor Henri Coandă cu Împăratul Traian, ideea a fost abandonată, deoarece în zonă nu există spaţiu. Edilii s-au gândit ca în 2008 să amenajeze un sens giratoriu la intersecţia străzilor Carol I cu Păltiniş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS