16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVijelii şi grindină în toată ţara, până joi

Vijelii şi grindină în toată ţara, până joi

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi o atenţionare meteo "cod galben" pentru toată ţara, potrivit căreia, în intervalul cuprins între 10 iulie (ora 15) – 12 iulie (ora 9), instabilitatea atmosferică se va manifesta prin vijelii, descărcări electrice, grindină şi ploi torenţiale.
Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), începând cu a doua parte a zilei de marţi, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în toate regiunile şi se va manifesta prin intensificări ale vântului care vor lua aspect de vijelie, descărcări electrice, ploi torenţiale şi grindină. Marţi după-amiază şi în noaptea de marţi spre miercuri, fenomenele amintite se vor manifesta cu precădere în regiunile vestice, nordice şi centrale. De asemenea, în Maramureş şi, local, în Transilvania cantităţile de apă vor depăşi 30-35 litri pe metru pătrat.
În cursul zilei de miercuri şi în noaptea de miercuri spre joi, vijeliile, ploile torenţiale, descărcările electrice şi grindina vor cuprinde şi zonele de sud şi est ale ţării. De asemenea, local, în Moldova şi Muntenia, în special în zonele de deal şi de munte, cantităţile de apă ar putea depăşi 40-50 de litri pe metru pătrat.
ANM mai notează, de asemenea, că, în cursul zilei de marţi, vremea va fi călduroasă în toată ţara, caniculară în Oltenia, Muntenia, sudul Banatului şi al Moldovei.
Atenţionările meteorologice "cod galben" indică fenomene ca averse, descărcări electrice, intensificări de vânt, temperaturi ridicate, răcirea vremii, care sunt obişnuite pentru zone respectivă, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS