5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRamona Bădescu, răsfăţata familiei

Ramona Bădescu, răsfăţata familiei

În bucătăria familiei Bădescu pregătirile sunt în toi. Oaspeţi de seamă în această zi: Ramona soseşte acasă. Se gătesc cele mai delicioase preparate, preferatele Ramonei. Este, de fapt, scenariul care se repetă la fiecare sosire a vedetei în casa părintească din Craiova.

Azi, o zi specială pentru familia Bădescu. Ramona revine acasă pentru câteva zile. Pregătirile sunt în toi. Liana Bădescu, mama oltencei care a cucerit Italia, mai aruncă o privire pe listă. Cumpărăturile sunt făcute, aşa că se poate apuca de treabă. „Ramonei îi plac nespus de mult icrele, urda, dar şi dulceaţa de vişine“, mărturiseşte mama vedetei. Ingredientele se scot pe masă. Bucătăria care până acum câteva minute arăta impecabil cu toate lucrurile puse la punct se transformă într-un adevărat câmp de luptă. Ies la atac sticla de ulei, borcanul cu icre, sarea, dar şi mixerul. Pe aragaz este oala în care odihnesc mii de vişine părăsite de sâmburi, stropite şi cu câteva kilograme de zahăr. O delicioasă dulceaţă de vişine va delecta papilele gustative ale oaspeţilor de seamă care urmează să sosească. În altă cratiţă îşi aşteaptă rândul cartofii curăţaţi de coajă, morcovii, carnea de pui, ouăle care trebuie fierte pentru maioneză, ingrediente pentru salata boeuf, preferata Ramonei, alături de sarmalele în foi de varză. Nu sunt omise nici ele din meniu. Varza pusă de câteva zile la acrit este tăiată frumos, aşteptând să îmbrace carnea tocată, preparată după reţeta Lianei Bădescu. „Cu siguranţă Ramona va spune că o ispitesc cu tot felul de preparate culinare, atentând la silueta sa. Nu-i nimic dacă-mi va refuza preparatele, ceea ce nu cred că se va întâmpla, dat fiind faptul că sunt preferatele ei. O voi răsfăţa pe micuţa Era, căţeluşa sa. Ea nu-şi face niciodată probleme legate de siluetă“, glumeşte mama Ramonei. Mâncarea sfârâie pe aragaz, alta este în pregătire. O salată de vară, din cartofi, ardei, roşii şi maioneză. „Se aşază câte un strat din fiecare legumă. Între ele, câte unul de maioneză“, ne explică Liana Bădescu. Şi cum dulceaţa nu este suficientă pentru desert, prăjitura casei cu blat, gem cu nucă şi albuş pe deasupra începe a se pregăti. A fost botezată Caribaldi. Aşa a vrut îndemânatica bucătăreasă. În câteva ceasuri, totul este pregătit, oaspeţii sunt aşteptaţi. Este descrierea unui scenariu care se repetă la fiecare vizită a Ramonei în casa părinţilor săi din Craiova.

 

Amintiri derulate la ceas aniversar

 

“Ultima dată când a venit în România ne-am întâlnit la Bucureşti. A stat foarte puţin în ţară. Nu m-am putut duce cu mâna goală şi i-am adus într-un borcănaş de plastic, căci cel de sticlă am înţeles că nu i se permite să treacă, puţină dulceaţă de vişine, preferata sa. Aş fi dorit s-o alint aici, la Craiova, cu toate cele. Dar nu s-a putut. Este prinsă în foarte multe proiecte, aici şi în Italia, şi nu numai. Azi este în Bucureşti sau Craiova, mâine în Italia, la Roma, pentru a juca ultima sa piesă, un muzical, pentru ca apoi să fie prinsă într-un proiect care se derulează pe parcursul a 40 de zile în Los Angeles, alături de doi regizori pe care i-a cunoscut la Festivalul de Film de la Cannes“, a declarat Liana Bădescu. Şi totuşi există şi perioade mai calme, când o regăsim pe Ramona Bădescu în sânul familiei din Craiova. Aşa cum s-a întâmplat de altfel şi la ziua tatălui său. O relaţie specială îi leagă, aşa că vedeta nu putea lipsi de la un astfel de eveniment. A venit însoţită de prietenul său, dar şi de Era, căţeluşa care adoră să vină în vizită la Craiova. Aici e răsfăţată ca şi stăpâna sa, nu se dă înlături de la nici un fel de mâncare. Şi, în plus, mama Ramonei găteşte excelent. „A fost o binecuvântare să-i avem în rândul nostru. Le-am răsfăţat pe fete cu toate bunătăţile pământului“, povesteşte cu nostalgie mama Ramonei Bădescu. Camera Ramonei avea să o găzduiască, din nou, pe fetiţa de ieri, astăzi mare vedetă. Nimic nu s-a schimbat în designul acelei camere, fiecare colţişor are povestea sa. Sunt întâmplări pe care Ramona le retrăieşte la fiecare vizită. Nici pianul din living, unde până mai ieri exersa diverse partituri, în acompaniamentul tatălui, nu şi-a schimbat locul. Şi astăzi, când se revăd, nu pot rezista tentaţiei de a reînvia amintirile plăcute ale trecutului, de a da viaţă melodiilor păstrate acolo, într-un colţişor de suflet. Şi casa răsună de glasul lor. Din bucătărie, Liana Bădescu zâmbeşte.

Astăzi îi este dat să trăiască fericirea absolută, copila cu ochii cei negri este din nou acasă, iar ea îi poate răsfăţa pe toţi cu cele mai delicioase preparate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII