11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Cargo XXII

22 de ani s-au scurs de când cei de la Cargo vorbesc despre muzica adevărată. Tot 22 se numeşte şi ultimul album, care, întâmplător, conţine 22 de piese. Este, de fapt, povestea unei trupe care trăieşte de 22 de ani şi care va vieţui cel puţin alţi 22.

 

S-au născut din dorinţa de a se exprima, după cum ei însuşi mărturiseau. I-a adus împreună dragostea pentru muzică. Tot ea i-a şi ţinut vreme de 22 de ani, de când cântă şi încântă. Sunt ani în care s-au născut piese ajunse hit-uri, care dăinuiesc peste ani şi care sunt ascultate cu aceeaşi plăcere.

„Stau în urma trenului cu care vei pleca / Şi-mi pare rău. / Cred că-i semnul răului, / Nici nu te-am sărutat. Tare mi-e greu… / Doi paşi nu sunt departe ,/ Doi paşi, doi paşi în stânga ta. / Stai să mai vorbim puţin / Şi să ne amintim de prima zi. / Vreau ochii să ţi-i zăresc, / Să pot să îţi şoptesc / Că te iubesc“ (Doi paşi în urma ta) sau „Cântă cocoşul, e dimineaţă. / Bag capu-n pernă, sună şi ceasul. / Prin jaluzele soarele-apare, / Iau ceasu-n mână şi-l calc în picioare. / Până la urmă, mă scol… şi pace. / Îmi beau cafeaua şi… şi… şi… / Nu mai am ţigări, nu mai am ţigări, / Nu mai am ţigări, nu am ce fuma!“ (Nu mai am ţigări).

Astăzi un nou album se naşte, XXII. „Este un album care încununează 22 de ani de la înfiinţare. Am ales de pe fiecare disc câteva piese. La început, am vrut să facem o culegere, după care am recurs la o măsură drastică pentru că nu ne plăcea cum suna. Am retras albumul. Credem că am reuşit să facem şi un sunet de sine stătător. Fiecare grupuri de piese erau înregistrate în alte studiouri. E un disc care ne reprezintă şi care are un sunet actual din 2007. Conţine 22 piese, dintre care o piesă nouă care este deja piesa de single, căreia i-am făcut şi un videoclip cu casa de discuri, care rulează ca videoclip pe posturile de televiziune specializate şi care este ascultată şi pe toate posturile de radio din ţară. Piesa se numeşte «Ca o stea»“, a precizat Adi Bărar.

Şi dacă unii ar spune stop şi s-ar retrage, cei de la Cargo sunt hotărâţi să-şi continue drumul. Îi mână o dragoste de public, de muzică. Anii trec, dar oboseala drumurilor şi turneelor nu pare a conta, căci atunci când „ai în faţă un public care comunică, un public plăcut, totul dispare ca prin minune“, au adăugat băieţii de la Cargo. Şi uite aşa, cu bune, cu rele, aleg să împartă acelaşi drum, în numele dragostei pentru artă, pentru muzica bună, de calitate, dar şi pentru cei care îi vor împreună acolo sus, pe scenă, interpretând melodiile dragi lor.

 

Adi Bărar, un colecţionar împătimit

 

În cei 22 de ani de când a înfiinţat trupa Cargo, membrii formaţiei rock au învăţat să împartă totul, bucuria reuşitei, necazurile unuia sau altuia, dar şi pasiunile. Dacă Adi Bărar a adunat o impresionantă colecţie de chitare, este pentru că nimeni nu l-a descurajat. Aşa s-a ajuns ca, în cei 22 de ani de existenţă pe piaţa muzicii, chitaristul de la Cargo să adune 40 de chitare. Printre ele se regăsesc unele dintre cele mai sonore mărci, iar cea mai veche dintre ele are aproape 30 de ani! Cu toate că le preţuieşte pe fiecare, Adi Bărar mărturiseşte că preferatele sale sunt cele de colecţie, chitare cu model din anii ’60, dar şi unele mai noi, care au fost personalizate de producători special pentru artist. „Una dintre chitare are inscripţionat în locul anului de fabricaţie anul meu de naştere, şi asta o face să fie cu adevarat specială“, a mărturisit chitaristul. Uneori, când îşi doreşte să-şi regăsească inspiraţia sau pur şi simplu să se relaxeze, Adi Bărar petrece ore în şir alături de chitarele expuse pe stative şi pe pereţii studioului său. „Atunci când nu am inspiraţie, schimb chitara şi, o dată cu noul sunet, vin şi noi idei“, a povestit artistul. Chitarele provin din toate colţurile lumii, Italia, America, Spania, Canada, Suedia, România, fiecare cu povestea ei. Nici una piesă de muzeu, căci „în general, aleg câteva pentru un turneu, un spectacol, o înregistre în studio, o apariţie televizată“. Dovadă stă şi ultimul videoclip, în care Adi Bărar a folosit două dintre chitarele de colecţie. Şi cum de fiecare dată apare un model nou, care să-l intereseze, Adi Bărar mai face o comandă, căci „este o pasiune foarte veche a mea şi, cu toate că este destul de costisitoare, nu voi renunţa niciodată la completarea colecţiei“, a declarat chitaristul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS