13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLondra comemorează atacurile teroriste din iulie 2005

Londra comemorează atacurile teroriste din iulie 2005

Londonezii comemorează astăzi împlinirea a doi ani de la teribilele atentate de la 7 iulie 2005, când zeci de persoane şi-au pierdut viaţa în urma atacurilor ce au avut ca ţinte reţelele de transport ale capitalei britanice, informează Realitatea TV.
Pe 7 iulie 2005, patru explozii aproape simultane, trei la metrou şi una într-un autobuz, au dus la moartea a 56 de persoane şi rănirea altor 700. Toate liniile de transport în comun din centrul oraşului au fost suspendate, iar oficialităţile europene au condamnat aceste atacuri teroriste. Atentatele a fost revendicate de gruparea Organizaţia Secretă Al-Qaeda în Europa, care a ameninţat şi alte ţări de pe acest continent.
La două săptămâni de la primul atentat din 2005, un alt atentat a zguduit Londra. Alerta s-a dat la ora locală 13 şi 11 minute, când s-a anunţat că trei staţii de metrou : Oval, Warren Street şi Shepard's Bush au fost evacuate. Circulaţia pe cele trei principale linii de metrou din Londra a fost suspendată. Imediat, au apărut informaţii că o explozie a avut loc şi într-un autobuz din estul Londrei. Amploarea atacurilor de la 21 iulie a fost mult mai mică în comparaţie cu cele produse pe data de 7 iulie 2005.
Un an mai târziu, pe 10 august 2006, Europa a fost foarte aproape să se confrunte cu cel mai mare atentat terorist din istorie. Poliţia metropolitană şi serviciile de siguranţă britanice au anunţat că au dejucat un complot terorist, care ar fi dus la distrugerea în zbor a 12 avioane care se îndreptau spre Statele Unite ale Americii. Poliţia londoneză a arestat atunci 21 de suspecţi, iar autorităţile au luat măsuri speciale de securitate, fiind interzise bagajele de mână, aparatele cu baterii, inclusiv laptop-uri şi telefoane mobile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS