16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicii români habar n-au să obţină profit

Medicii români habar n-au să obţină profit

Medicii de familie au slabe cunoştinţe despre modul în care trebuie să îşi gestioneze activitatea cabinetelor pentru ca afacerea lor să fie profitabilă şi au puţine noţiuni despre elemente de management precum eficienţa, investiţia de capital, profit brut sau lichidităţi. Aceasta este concluzia ce a reieşit din întrebările formulate de medicii de familie în trei focus grupuri organizate de Junior Achievement. Medicii s-au arătat însă interesaţi să afle cum să-şi gestioneze activitatea profesională de o asemenea manieră încât afacerea lor să devină profitabilă şi să obţină profit, informează NewsIn.
Medicii vor putea beneficia gratuit de informaţii de economie de piaţă prin programul "Managementul cabinetului medical" (care va cuprinde un manual, CD şi web site), ce va fi lansat în următoarele două săptămâni de compania de farmaceutice Pfizer şi de Junior Achievement România.
În prima fază, manualele şi CD-ul vor fi distribuite unui număr de 2000 de medici din întreaga ţară, dar informaţiile pot fi găsite şi în format online la adresa www.managementcabinet.ro. "Acest program nu se doreşte a fi un studiu academic, ci o filosofie a economiei de piaţă pentru cei care nu au avut posibilitatea de a învăţa în şcoală noţiuni de antreprenoriat. Pentru că el conţine informaţii de management general, programul nu se adresează doar medicilor de familie, ci chiar şi unui tânăr care doreşte să afle cum să îşi conducă o afacere", a spus directorul executiv al Junior Achievement, Ştefania E. Popp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS