Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

A scăpat cu viaţă după ce a fost lovit de tren

MEHEDINŢI. Un bărbat de 70 de ani din Mehedinţi a supravieţuit după ce a fost lovit de o locomotivă. Accidentul a avut loc în noaptea de duminică spre luni, în comuna Şimian, pe linia ferată ce face legătura între Drobeta Turnu Severin şi Craiova. Constantin Stănciulescu a încercat să traverseze calea ferată
printr-un loc nesemnalizat şi a fost surprins de tren. Mecanicul de pe locomotivă a anunţat poliţia.
„Ajunşi la faţa locului, am găsit în stare de inconştienţă un bărbat. Am chemat ambulanţa, care l-a transportat la spital. A avut mare noroc că a scăpat cu viaţă“, a declarat Ion Cotârţă, comisar-şef Poliţia TF Mehedinţi.
„Avea mai multe fracturi craniene şi de omoplat, dar viaţa i-a fost salvată după mai multe intervenţii chirurgicale“, a declarat Iuliana Nicola, medic serviciu urgenţe chirurgicale.
Cercetările continuă în acest caz, anchetatorii luând în calcul şi tentativa de sinucidere, bărbatul fiind părăsit de curând de soţie.
 Alin GHICIULESCU

Învins de singurătate

MEHEDINŢI. Un bărbat din Mehedinţi şi-a pus capăt zilelor. Vecinii care au găsit trupul neînsufleţit au chemat poliţia. Bărbatul locuia singur de aproape două luni, de când soţia lui a plecat la muncă în Spania. Gheorghe Belciug, de 40 de ani, nu a lăsat nici un bilet de adio, dar se plânsese unui vecin că nu mai suportă singurătatea.
„Am fost anunţaţi telefonic prin 112 că în cartierul Gura Văii un bărbat de 40 de ani a decedat prin asfixiere mecanică“, a declarat Ninel Popescu, agent-şef al IPJ Mehedinţi.
 Alin GHICIULESCU

Bani pentru gratuite şi compensate

GORJ. Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Gorj a solicitat 40 de miliarde de lei vechi de la bugetul de stat pentru suplimentarea fondului pentru medicamentele compensate şi gratuite. Pentru luna iulie au fost alocate 18 miliarde de lei vechi, suma urmând să fie completată din fondul de rezervă al Casei de Asigurări de Sănătate. După cum a precizat directorul CAS Gorj, Gheorghe Cocină, suma de 40 de miliarde de lei va acoperi necesarul de medicamente de acest tip până la sfârşitul anului. Pentru medicamentele gratuite şi compensate, în anul 2007 CAS are la dispoziţie 225 de miliarde de lei vechi.
 Eugen MĂRUŢĂ

Prima revistă de tatuaje din România

GORJ. Prima revistă de tatuaje din România va fi lansată în curând în judeţul Gorj. Publicaţia va avea, în primă fază, o ediţie on line, după care va apărea şi în format tipărit, cu o periodicitate care urmează să fie stabilită. Editorul primei reviste de tatuaje din România este Costi Isuf, patron al unui salon de profil din Târgu Jiu, membru al Asociaţiei Tatuatorilor din România şi posesor a numeroase distincţii din Europa şi SUA, care atestă calitatea tatuajelor şi piercingurilor pe care le execută.
 Eugen MĂRUŢĂ

Restricţii de viteză eliminate în Câmpu Mare

GORJ. Maşinile vor putea circula cu 70 de kilometri pe oră prin localitatea gorjeană Câmpu Mare. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a luat decizia de a creşte viteza cu care se poate circula în zona respectivă de la 50 la 70 de kilometri pe oră. Este vorba de DN 67, tronsonul Târgu Jiu – Polovragi, în dreptul localităţii Câmpu Mare, între kilometri 106+500 – 107+200. Măsura a fost luată pentru fluidizarea traficului şi pentru că în porţiunea respectivă nu există decât trei-patru case, şoferii fiind nevoiţi să reducă brusc viteza. Acest lucru a stat de multe ori la baza unor accidente rutiere grave.
 Eugen MĂRUŢĂ

Exit mobile version