6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCetatea Banilor, inundată de muzică şi bere

Cetatea Banilor, inundată de muzică şi bere

Trei zile, craiovenii au trăit emoţiile şi atmosfera unei cetăţi medievale a berii. Trei zile au cântat şi au dansat pe muzica celor de la Iagalo, Class, Cargo şi Viţa de Vie.

Caravana „Serbările Timişoreana“ a poposit vreme de trei zile în Cetatea Banilor, aducând atmosfera specifică unei cetăţi medievale a berii. Hangii şi hangiţe, vornici de seamă poposeau vineri, 29 iunie, pe Velodromul din Parcul „Romanescu“. Îi însoţeau sutele de butoaie cu bere, carnea proaspătă de mici, cârnaţii, preparatele pentru frigărui, căci în cetatea „Serbările Timişoreana“ vreme de trei zile nu s-au gustat decât apetisantele preparate şi s-au băut mii de litri de bere.

 

Atmosferă de sărbătoare

 

Dacă în prima seară craiovenii aveau doar să deguste preparatele hangiilor şi hangiţelor şi să le ude cu bere, în cea de-a doua seară, la „Serbările Timişoreana“, petrecăreţii aveau să se distreze pe muzica tarafului Iagalo şi a trupei Class. S-au încins hore, s-au dansat sârbe la invitaţia tarafului, pentru ca apoi să se depene amintiri muzicale: „Adu-i Doina“, „Luna mi-a zâmbit“. S-au ascultat şi piese noi de pe ultimul album „Infiniti“. S-au făcut şi declaraţii de dragoste. În faţa unei asistenţe de invidiat, Florin i-a mărturisit Mihaelei dragostea sa sinceră, dat fiind faptul că pe cei doi membri ai trupei Class îi leagă o prietenie adevărată.

S-a cântat, s-a dansat, dar s-au făcut şi lucruri regretabile, care aveau să vorbească despre „ospitalitatea“ localnicilor. Un obiect neidentificat avea să fie aruncat pe scenă, chiar în timpul recitalului. S-a gafat şi la sfârşit, când cei trei membri ai formaţiei Class au ieşit de pe scenă, în aşteptarea unui bis. Care, paradoxal, a întârziat, căci băieţii de la sunet avuseseră grijă să introducă o melodie de fond, care nu mai anunţa nici un bis. Şi, cu toate acestea, Class avea să revină, cu acelaşi „Ocean în deşert“. O seară reuşită, care a continuat şi în ultima întâlnire cu atmosfera medievală a unei cetăţi a berii, cu spectacolul oferit duminică de Viţa de Vie şi Cargo. Velodromul a devenit neîncăpător când s-au auzit primele acorduri ale chitarelor băieţilor lui Adrian Despot, atmosferă care avea să reînvie şi o dată cu urcarea pe scenă a celor de la Cargo. „Ploaia“ a căzut din cer, „Vremea Vrăjitoarelor“ a venit, s-a dansat „Călare pe motoare“. Velodromul s-a zguduit. Publicul a cântat „Dacă ploaia s-ar opri“, dar şi bisul „Nu mai am ţigări“. Pe scenă s-a băut bere, chiar dacă în perimetrul de desfăşurare a concertului acest lucru era interzis. S-a respectat şi tradiţia pozelor cu publicul. O atmosferă incendiară care a culminat cu porţia de focuri de artificii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS