12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproape un sfert din populaţie are alergie la pisicile domestice

Aproape un sfert din populaţie are alergie la pisicile domestice

Aproape 25% din populaţie are reacţii alergice la pisci au avertizat specialiştii, după ce au efectuat un studiu asupra a 2000 de voluntari din Europa şi au descoperit că părul acestor animale se înscrie între cei mai comuni agenţi alergeni, potrivit The Guardian, citat de NewsIn.
Cercetătorii au ajuns la concluzia că expunerea limitată la părul pisicii, agravează chiar şi simptomele de astm ale persoanelor sensibile la alergeni foarte comuni, cum este praful, fânul şi acarienii. "Dacă vrei să îţi ei un animal de companie, iar pisica reprezintă una dintre opţiuni, ar fi cazul să te mai gândeşti", a spus Susan Chinn, conducătoarea studiului de la Imperial College London.
Studiul condus de dr. Chinn a presupus colectarea unor mostre de praf din 1.884 de case de locuit, din 20 de areale diferite ale Europei, pe care le-a analizat din punctul de vedere al alergenilor conţinuţi. Testele efectuate asupra unor voluntari care au fost aleşi astfel încât să fie reprezentativi pentru populaţia generală, au arătat că unul din patru avea funcţia plămânilor încetinită la mostrele de praf care aveau păr de pisică. "A fost o descoperire la care nu ne aşteptam", a spus dr. Chinn. "Studiul nostru relevă că indivizii alergici, pot avea răspunsuri de tip astmatic la expunerea la părul de pisică, chiar dacă testele de sânge arată că nu sunt alergici la pisici", a spus Chin. În consecinţă, specialiştii recomandă expunerea cât mai redusă la părul de pisică, mai ales în cazul persoanelor care prezintă deja alergii la alţi alergeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS