17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate11 milioane de români sunt aşteptaţi la analize

11 milioane de români sunt aşteptaţi la analize

Programul naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei va începe pe 1 iulie, a anunţat astăzi ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu. 11 milioane de români urmează să fie invitaţi la analize până la sfârşitul anului. Programul se va desfăşura timp de 15 luni, asiguraţii urmând să primească treptat scrisori prin care sunt invitaţi la analize.
Ministrul a mai declarat că în urma rectificării bugetare de ieri, ministerul său a primit sume importante. Banii primiţi vor fi direcţionaţi către plata datoriilor farmaciilor şi către modernizarea spitalelor judeţene de urgenţă.
"Vreau să subliniez că întodeauna prioritatea în Sănătate se manifestă prin fapte şi nu prin vorbe. Alocarea a 350 de miliare de lei înseamnă fapte. Aceşti bani vor fi alocaţi cu prioritate spitalelor judeţene de urgenţă, acolo unde este nevoie de aparatură medicală de performanţă pentru a se putea pune un diagnostic rapid", a declarat Eugen Nicolăescu. De asemenea, ministerul este abilitat să plătească datoriile farmaciilor din bugetul rectificat.
Ministrul Nicoleascu a mai anunţat că medicii rezidenţi vor primi apartamente în clădirile ANL-ului, în funcţie de criterii clar stabilite. În plus, vârsta de pensionare a medicilor a fost majorată la 65 de ani, indiferent de sex. "Astfel se poate suplini o parte din necesarul de medici", a explicat Nicolăescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS