10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomsilva: Măsuri de prevenire a incendiilor în zonele forestiere

Romsilva: Măsuri de prevenire a incendiilor în zonele forestiere

Romsilva a adoptat o serie de măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor din fondul forestier, deoarece seceta prelungită şi temperaturile ridicate reprezintă un pericol real la adresa pădurii, conform unui comunicat al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.
"Pericolul de incendii este cu atât mai mare cu cât de pe terenurile agricole limitrofe pădurilor unde sunt arse resturile vegetale focurile lăsate nesupravegheate se extind, de regulă, în fondul forestier", se precizează în comunicat.
Pentru a preveni apariţia incendiilor în fondul forestier, Romsilva a adoptat o serie de măsuri. Astfel, s-a dispus supravegherea lizierelor pădurilor situate lângă terenurilor agricole, cu precădere în zonele unde se efectuează lucrări de recoltare a păioaselor. De asemenea, Romsilva a informat deţinătorii de terenuri limitrofe pădurilor cu privire la riscul de declanşare a incendiilor prin arderea resturilor vegetale şi lăsarea focului nesupravegheat.
Romsilva a actualizat planurile de alarmare şi mobilizare a forţelor şi mijloacelor de stingere a incendiilor, în colaborare cu administraţiile publice locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS