24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCanicula pune autorităţile pe jar

Canicula pune autorităţile pe jar

Temperaturile extrem de ridicate din ultima perioadă au alertat autorităţile judeţene. În timp ce prefectul Nicolae Giugea a împărţit ieri apă trecătorilor din centrul Băniei, angajaţii prefecturii s-au dus în teritoriu pentru a vedea dacă primarii sunt prezenţi la datorie.

Craiovenii care au trecut ieri după-amiază prin Piaţa Prefecturii au primit din partea prefectului Nicolae Giugea şi a angajaţilor din prefectură câte o sticlă de apă minerală. Giugea a precizat că acţiunea va continua în fiecare zi cu cod portocaliu anunţată de meteorologi pentru a limita disconfortul termic al cetăţenilor care sunt nevoiţi să iasă din casă la ore „de foc“. „Am luat decizia ca Instituţia Prefectului să distribuie 5.000 de sticle de apă minerală oamenilor care trec prin Piaţa Prefecturii şi prin faţa primăriei şi am discutat şi cu domnul primar, iar primăria va face acelaşi lucru în punctele aglomerate ale Craiovei“, a spus Giugea.
Tot ca o măsură luată pe perioada caniculară, zilnic oamenii care trec prin centru se vor putea odihni în Sala video a Prefecturii Dolj, unde angajaţii instituţiei le vor oferi un pahar cu apă, iar instituţiile publice din judeţ sunt obligate să facă acelaşi lucru pentru cetăţenii care vin în audienţe.

Edilul din Lipovu, greu de găsit

Altă măsură care ar trebui aplicată pe timp de caniculă vizează primarii localităţilor doljene, care sunt obligaţi în această perioadă să asigure serviciu de permanenţă în primării. Potrivit prefectului de Dolj, măsura a fost ignorată de primarul comunei Lipovu, localitate în care inspectorii Autorităţii pentru Sănătate Publică nu au găsit nici o fântână cu apă potabilă.
„La Lipovu, primarul are un obicei foarte original. Când pleacă, închide telefonul şi nimeni nu mai răspunde acolo“, a spus Giugea. Pentru a verifica dacă ordinul este respectat de edili, prefectul Nicolae Giugea a trimis ieri un control la 40 de unităţi administrativ-teritoriale doljene.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS