6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate86 de blocuri înscrise pentru reabilitare termică

86 de blocuri înscrise pentru reabilitare termică

Zarurile au fost aruncate pentru programul de reabilitare termică aferent anului 2007. Asociaţiile de proprietari au avut termen până la 1 mai să-şi depună actele necesare obţinerii subvenţiei de la stat. Numărul celor interesaţi, deşi a crescut considerabil faţă de anul precedent, este considerat infim de autorităţile locale.
Marian Giubelan, şeful Serviciului Coordonare Asociaţii de Proprietari din Primăria Craiova, a menţionat că, până la data-limită, au solicitat subvenţia 24 de asociaţii, adică 86 de blocuri.
„Evoluţia este pozitivă, însă era loc de mai bine. Noi am anunţat asociaţiile că este în interesul locatarilor să solicite banii, deoarece contribuţia lor la reabilitare este destul de mică. Majoritatea au invocat lipsa surselor financiare“, a declarat Giubelan.
Lista cu cele 86 de blocuri a fost înaintată Prefecturii Dolj, care urmează să o trimită organelor competente din Capitală. Şeful Serviciului Coordonare Asociaţii de Proprietari a explicat însă că nu se ştie câte blocuri din cele înscrise vor primi aprobarea de finanţare. Pentru a şti cu aproximaţie care sunt costurile investiţiei, funcţionarii publici au făcut câteva calcule.
În cazul în care în program sunt admise toate cele 86 de blocuri, sumele cheltuite ar urma să se împartă astfel: auditul energetic şi proiectarea ar costa fiecare 550 de milioane de lei, din bugetul de stat ar urma să fie cheltuite 2,7 milioane de lei, iar din bugetul local şi contribuţiile locatarilor, câte 2,5 milioane de lei. „Asta, dacă toate blocurile vor figura pe lista norocoşilor“, a încheiat Giubelan.
Pentru anul 2008 s-a dat deja startul înscrierilor, de la 1 mai şi până în prezent reprezentanţii a 24 de blocuri depunându-şi actele.
Precizăm că pentru cele opt imobile declarate câştigătoare ale programului de reabilitare în 2006 vor fi iniţiate lucrările de reabilitare abia spre sfârşitul anului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS