Acasă Actualitate Focuri de armă la frontiera cu Ucraina

Focuri de armă la frontiera cu Ucraina

Politistii de frontiera satmareni au tras opt focuri de avertisment cu armamentul din dotare pentru retinerea unui cetatean ucrainean, care incerca, impreuna cu alte 12 persoane, sa introduca ilegal, in Romania, 20.000 pachete de tigari, cu o valoare de comercializare de aproximativ 64.000 lei.
Ieri noapte, in jurul orei 01.30, unul din echipajele mobile ale politiei de frontiera din cadrul Sectorului PF Halmeu – judetul Satu Mare a observat, in apropierea frontierei, un grup de 13 persoane care transporta mai multe colete, invelite in folie de plastic.
Politistii de frontiera au somat verbal persoanele suspecte, moment in care cei in cauza au abandonat coletele si au incercat sa fuga spre teritoriul statului ucrainean. Lucratorii nostri au folosit, in conformitate cu prevederile legale, armamentul din dotare, fiind trase in plan vertical 8 focuri de avertisment si reusindu-se astfel retinerea unuia dintre barbati pe teritoriul Romaniei.
Au fost informati operativ granicerii ucraineni despre cele 12 persoane care au fugit pe teritoriul statului lor si totodata a fost cercetata zona, fiind descoperite 40 de baxuri de tigari, in care erau 20.000 pachete de tigari marca “Ronson”, de provenienta ucraineana.
Barbatul retinut a fost condus la sediul S.P.F. Halmeu, unde a fost legitimat si s-a constatat ca este cetatean ucrainean, se numeste Andrii T., si are 28 de ani.
Cetateanul ucrainean a declarat ca a fost angajat de un conational, al carui nume nu il cunoaste, pentru a transporta tigari pe teritoriul Romaniei, in schimbul acestui serviciu urmand sa primeasca 50 grivni (moneda ucraineana), pentru fiecare bax transportat. “Angajatorul” l-a asigurat pe Andrii T. ca nu exista niciun pericol sa fie prins in timp ce trece ilegal frontiera ucraineano-romana.
Grupul de 13 persoane a plecat dintr-o localitate ucraineana din apropierea frontierei, spre Romania, fiecare transportand cate 3 sau 4 baxuri cu tigari, 40 baxuri, in total. Barbatii au reusit sa intre pe teritoriul Romaniei doar 200 metri spre interior, fiind descoperiti de echipa de supraveghere din cadrul S.P.F. Halmeu.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de peste 64.000 lei, a fost indisponibilizata in vederea confiscarii. Andrii T. a fost predat autoritatilor ucrainene, cercetarile fiind continuate, in comun, de politistii de frontiera satmareni, sub indrumarea procurorului DIICOT Satu Mare, si autoritatile ucrainene, in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si stabilirea intregii activitati infractionale.

Exit mobile version