21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Craiova, în rahat

Canalizarea defectuoasă în care înoată oraşul în prezent face din Craiova ultimul municipiu pe lista capitalelor de judeţ în privinţa protecţiei mediului.
După o inspecţie scurtă în Dolj, comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Popa, a ajuns la concluzia că în Craiova nu vor putea fi eliminate celebrele mirosuri de canal care au terorizat cartiere întregi, cum ar fi George Enescu şi Corniţoiu, fără investiţii majore în sistemul de canalizare.
„Din ce am văzut, fără o departajare totală a canalizărilor pluviale de cele menajere nu vom putea spune că în Craiova mediul e protejat, fiindcă nu e aşa. Înţeleg că pentru o astfel de investiţie este nevoie de mulţi bani, dar nu înţeleg cum pot fi direcţionate sume mari spre lucruri spectaculoase şi sume infime spre cele cu adevărat importante“, a spus Popa, făcând aluzie la noul centru al Craiovei.
El a declarat pentru Gazeta de Sud că va susţine un grafic apropiat de controale pe care partea doljeană a Gărzii de Mediu să le desfăşoare la toate instituţiile şi agenţii economici implicaţi în menţinerea, reabilitarea şi utilizarea canalizării oraşului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII