17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânii vor putea vota cu cartele şi prin Internet

Românii vor putea vota cu cartele şi prin Internet

Românii vor putea de oriunde din lume cu cartele eliberate de Autoritatea Electorală Permanentă şi dacă vor avea o conexiune la Internet, se arată într-un proiect de lege depus de deputaţii PD, Augustin Zegrean, Ioan Oltean şi Daniel Buda, informează NewsIn.
Deputatul Augustin Zegrean a declarat astăzi într-o conferinţă de presă, că toţi cei care vor dori să folosească această metodă de vot vor trebui să solicite Autorităţii Electorale Permanente o cartelă cu care vor putea să voteze în lume oriunde s-ar afla. "Este o lege importantă şi dacă se va adopta, iar eu nu cred că sunt motive să nu se adopte, nu vom mai avea situaţii în care cetăţeni români să fie bătuţi de poliţie la Madrid sau în alte părţi ale lumii pentru că vor să îşi exercite dreptul de vot", a declarat deputatul Zegrean.
El a precizat că există cel puţin un program care este făcut de un profesor român şi care a fost prezentat la un târg internaţional de programe. "A fost cumpărat şi se aplică în cel puţin două ţări din lume programul lui. Nu ştiu sigur dacă acel program va fi adoptat sau nu. Programul va trebui să fie pus la dispoziţie de Ministerul de Interne şi al Reformei Administrative. Toată povestea va fi gestionată de acest minister şi de Autoritatea Electorală Permanentă. Este foarte simplu. Eu am văzut cum funcţionează programul. Este sigur, simplu şi dă posibilitatea oricărui român să-şi exercite dreptul la vot indiferent unde s-ar afla. Singura condiţie este să aibă la dispoziţie un computer conectat al Internet", a mai spus Zegrean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU