3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEmma Nicholson: România a transformat sistemul de protecţie a copiilor

Emma Nicholson: România a transformat sistemul de protecţie a copiilor

Baronesa de Winterbourne, Emma Nicholson, a declarat astăzi la Sibiu, că "România a transformat sistemul de protecţie a copiilor din cap până în picioare", lăudând eforturile autorităţilor pe linia protecţiei copilului, informează NewsIn.
În opinia baroanesei, în ultimii şapte ani, situaţia copiilor din România, în special protecţia copilului, s-a transformat.  "România a transformat sistemul de protecţie a copiilor din cap până în picioare,  de la lege la implementarea ei, cele mai bune practici, cele mai bune traininguri profesionale, dar mai ales, vocea copiilor. Acestea sunt lucrurile care s-au transformat în România şi este absolut minunat", a declarat Nicholson, care a precizat că România "este modelul pe care îl sugerăm tuturor ţărilor din regiune şi în întreaga Europă de Vest".
Emma Nicholsonn a precizat că cel mai important lucru pe care l-a făcut România "a fost să recunoască că are o problemă în ceea ce priveşte copii şi de aici a făcut un pas mare pentru a rezolva problema". "Atunci când oamenii îşi ţin ochii departe de problemă şi spun că nu există nici una, deci nu fac nimic pentru a o remedia, atunci este cu adevărat dificil. România a fost unică, şi dintre toate ţările pe care le ştiu, cu probleme majore în protejarea copiilor, şi sunt, foarte, foarte multe, România a decis să facă ceva, lucru pe care eu îl aplaud", a mai precizat baroaneasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS